10 jocuri de copii bune pentru silueta părinţilor

Publicat in 09/10/2013

Hei, mămico! Ai vrut demult să mai dai jos câteva kilograme, dar timpul pur şi simplu nu ţi-a permis? Ştim cum e să fie ziua plină de dimineaţa până seara şi să nu mai rămână timp sau energie pentru mersul la sală. Dar cine zice că nu poţi combina timpul de calitate petrecut cu copilul tău, cu un pic de mişcare fizică, atât de necesară şi benefică tuturor?

Fie că vrei să slăbeşti sau doar să te menţii în formă, cei mici îţi vin în ajutor, pentru a-ţi permite să bifezi două sarcini din programul tău îndeplinite în acelaşi timp. Aruncă o privire pe articolul de mai jos, apoi scoate la iveală copilul din tine şi… la joacă cu voi!

coarda

Săritul corzii – Ţi se pare că sună uşor? Ia încearcă şi mai vorbim apoi… Săritul corzii e un exerciţiu cardio intens, care poate să ardă până la 500 de calorii / oră.

 
prinseaDe-a prinsea – Acesta e cel mai simplu mod de a distra mai mulţi copii odată, în timp ce tu îţi îndeplineşti obiectivul de a arde calorii. Partea interesantă e că există atât de multe variante,încât nu vă veţi plictisi: prinsea simplă, statuie, de-a ascunselea, sticluţa cu otravă, omul negru … În caz că generaţiile noi nu ştiu jocurile astea, îi poţi invăţa tu, sigur nu se vor supăra. Sau poate există acum alte variante, pe care le vei învăţa tu de la copii. Beneficiul rămâne oricum acelaşi.

sotron

Şotron – Scoateţi creta şi opriţi circulaţia pe o alee lăturalnică puţin circulată.

 

bicicleta

Mersul cu bicicleta sau cu rolele – Pentru asta e nevoie să ai şi tu echipament, bicicletă sau role. Dacă nu, ia cu împrumut. Merită.

 

dansDansul – activitatea mea preferată de ars calorii. Nu costă, nu necesită recuzită specială şi unde mai pui că e printre piesele de bază ale încrederii în sine a viitorilor adolescenţi care vor fi sufletul petrecerilor prin simplul fapt că ştiu să se mişte, fără ajutorul stimulentelor (mai mult sau mai puţin sănătoase…).

cercCercurile de gimnastică – Pune şoldurile la treabă şi tonifică-ţi abdomenul, dacă tot eşti în zonă. Şi nu, nu e doar pentru fete, şi băieţii pot să dea din şolduri, îi ajută la dans – cărei fete nu îiplace un băiat care ştie să facă mai mult decât să se mişte de pe stângul pe dreptul?

inotÎnotul – Fie că e făcut la o piscină (ne)acoperită sau la mare, înotul e printre cele mai recomandate şi complexe sporturi. O oră de înot moderat poate arde 300 de calorii. Aşa că provoacă-l pe micul peştişor la o întrecere în apă şi bucură-te alături de el de bălăceală.

minge

Jocuri cu mingea – Fie că e fotbal, volei, baschet sau tradiţionalele raţele şi vânătorii sau şoarecele şi pisica, alergatul după minge îţi pune întregul corp în mişcare.

 
salteaSărituri pe saltele – Cu siguranţă cunoşti saltele acelea rotunde sau dreptunghiulare pe care copiii adoră să facă tumbe. Data viitoare când mai treceţi pe lângă vreuna, nu lăsa toatădistracţia pe cei mici, intră şi tu în joc.

badmintonBadminton, ping – pong – Două jocuri simple, cu recuzită uşoară, care pot face lucruri mari pentru silueta ta şi pentru buna-dispoziţie a tuturor. Pe deasupra, sunt utile pentru dezvoltarea la cei mici a coordonării, reflexelor şi atenţiei.

Dacă până acum vedeai în aceste activităţi ceva pueril şi, pe undeva, inutil, acum nu mai ai nici o scuză să nu schimbi îmbrăcămintea elegantă, formală cu treningul şi adidaşii. Aşa că jos tocurile… Terenul de joacă şi, mai ales, copilul tău te aşteaptă să vă distraţi prin mişcare sănătoasă!

Tags: , , , ,