Balda – pentru un sistem imunitar puternic

Publicat in 02/06/2014

Am fost creaţi cu un mecanism uimitor de protecţie numit sistemul imunitar. Acesta este proiectat să ne apere de milioane de bacterii, microbi, viruşi, toxine şi paraziţi cărora le-ar plăcea nespus să invadeze corpul nostru. Pentru a înţelege rolul sistemului imunitar, tot ceea ce avem de făcut este să privim la ce se întâmplă cu un organism viu după ce moare. Sună brutal, dar ne arată elocvent importanţa sistemului imunitar.

“Toţi intrăm în această lume cu un sistem imunitar fără experienţă”, spune M.D. Ch. Shubin, profesor de pediatrie asociat la Universitatea din Maryland. În timp, copiii îşi întăresc sistemul imunitar prin luptele zilnice cu o serie de microbi, viruşi şi alte organisme – iată de ce mulţi pediatri consideră că 4 până la 6 răceli, accese de gripă, infecţii ORL pe an, sunt normale. Dar există obiceiuri sănătoase pe care fiecare din noi le poate aplica cu uşurinţă şi care pot oferi copilului un sistem imunitar mai bun, adică un risc de îmbolnăvire scăzut, cum ar fi: alimentaţie bogată în vitamina C şi antioxidanţi (fructe şi vegetale) sau acizi graşi omega 3 (peşte de apă rece-somon), mai puţin zahăr şi alţi îndulcitori, susţinerea copilului în mişcare (exerciţii fizice sau sport), protejarea plămânilor ţinându-i departe de fumători. În sprijinul părinţilor sunt oferite şi produse naturale, bogate în acele vitamine şi minerale cu rol major de întreţinere a unui sistem imunitar puternic, în special pentru copii.

Suntem datori a preciza că parazitozele reprezintă o cauză majoră a scăderii sistemului imunitar atât la copii, cât şi la adulţi. Infestarea organismului sporeşte încărcarea toxică, slăbeşte sistemul imunitar și, totodată, nivelul de energie de care ar trebui să dispună organismul în fiecare zi. Aşa se explică de ce mulţi copii (mai ales sub vârsta de 8 ani) suferă de infecţii recurente ale tractului respirator, care se manifestă la nivelul gâtului prin amigdale umflate şi vegetaţii adenoide, sinuzită, tuse, respiraţie şuierătoare, respiraţie dificilă pe timp de noapte, sforăit şi congestia excesivă a mucoaselor. Parazitozele pot da și complicaţii, cum este cazul alergiilor sau anemiilor. Starea de rău ne atrage atenţia că organismul nu este capabil să funcţioneze corect sau la potenţialul său maxim. Printr-o serie de paşi, numiţi răspunsul imun, sistemul imunitar atacă organismele şi substanţele invadatoare ce pot provoca boala. Când imunitatea este compromisă, devenim vulnerabili la infecţiile oportuniste.

A vorbi despre sistemul imunitar reprezintă „o modă”, iar sensul adevărat se pierde odată cu recomandările comerciale ale diferiţilor producători de produse cu rol imunostimulator. Noi dorim să încheiem prin a preciza că natura ne oferă cele mai eficiente remedii de stimulare şi întreţinere a funcţionării optime a sistemului de apărare a organismului nostru, iar noi trebuie să fim suficient de înţelepţi să nu dispreţuim acest dar.

Siropul Balda determină creşterea rezistenţei organismului prin întărirea sistemelor imunitar, endocrin şi nervos. Se adresează persoanelor cu sistem imunitar slăbit, având acţiune fitoncidă (antibiotică), antitumorală si fungicidă. Reglează funcţia tiroidei şi creşte acţiunea peroxidazei lipidice în stările de stres. Are acţiune tonică asupra sistemului nervos, cu efect nootropic (creşte puterea de concentrare şi memoria). Are proprietăţi adaptogene (ajută organismul să se adapteze în condiţii de stres intens) cu efect cardioprotector. Redă vigoarea şi vitalitatea organismului,fiind benefic persoanelor care nu se pot odihni, suferă de insomnie, ori care au un somn discontinuu.

Reprezintă un izvor de substanţe biologic active, indispensabile în timpul sarcinii şi alăptării, susţinând sănătatea organismului chiar din perioada intrauterină. Substanţele active din Withania somnifera, cum ar fi withaferina A, au acţiune antiartritică, diminuând procesele inflamatorii agravate şi în condiţii de nervozitate, anxietate şi stres.

Acest produs este indicat pentru orice vârstă, putând fi administrat şi în scop preventiv, pentru funcţionarea armonioasă a sistemului imunitar, atât în condiţii normale, cât şi în situaţii de dereglare funcţională. Îmbunătăţeşte confortul fiziologic şi previne îmbătrânirea.

Sănătate multă!

Dr. Pediatru Neurolog Ludke Viorica

Tags: , , , , , , ,