“Copiii, banii şi succesul: cum educăm copiii astfel încât să aibă o viaţă prosperă”

Publicat in 08/01/2015

Educaţia financiară e un aspect care la noi e cel mai adesea ignorat.  Deşi banii sunt un element important al vieţii cotidiene (toţi mergem la serviciu ca să câştigăm bani, nu?), totuşi când vine vorba de a educa copiii în ceea ce priveşte banii, totul se rezumă la: „Nu pot să îţi iau jucăria că nu am bani”, „Ce să mai pun deoparte când mie de-abia îmi ajung banii de la o lună la alta” sau „Ăia sunt bogaţi, sigur fură ceva de le merge aşa de bine”.

Ca orice altceva, şi comportamentul financiar se învaţă. Copiii observă comportamentele adulţilor importanţi din viaţa lor şi şi le însuşesc involuntar. Există o scară ierarhică în societate care se stabileşte în funcţie de averea unei persoane. Se spune că un copil dintr-o familie modestă, poate urca maxim o treaptă mai sus decât cea pe care se află părinţii lui pe această scară fictivă, în lipsa unei educaţii financiare. Şi asta în cel mai bun caz. În mod normal, copiii calcă pe urmele părinţilor şi rămân la acelaşi nivel de trai şi aceeaşi scară socială. Singurul lucru care poate schimba această situaţie e o educaţie financiară adecvată, atât a părinţilor, cât şi a copiilor.

Nu-i aşa că ai vrea pentru copilul tău o viaţă prosperă, împlinită şi lipsită de griji financiare? Ştim că asta vrei. Asta vrem cu toţii şi pentru noi înşine, dar mai cu seamă pentru copiii noştri.

Aşa că organizăm pentru tine conferinţele Când voi fi mare, vreau să fiu … bogat! şi începem cu  Copiii, banii şi succesul: cum educăm copiii astfel încât să aibă o viaţă prosperă , care va avea loc în data de 29 ianuarie 2014, începând cu orele 18 la Hotel Plaza din Târgu-Mureş. Speakerul invitat e Eusebiu Burcaş.

CINE ar trebui să participe?
Seminarul se adresează părinţilor, bunicilor, cadrelor didactice, bonelor şi tuturor celorlalte persoane interesate să facă primii paşi pe tărâmul educaţiei financiare, întâi pentru a-şi îmbunătăţi propria viaţă, apoi pentru a acorda copiilor premisele unei vieţi prospere.

CE  ÎNVEŢI dacă vii la acest eveniment?

 • cum afectează trecutul financiar al părinţilor viitorul copiilor
 • când începem educaţia financiară şi de ce
 • etapele educaţiei financiare în funcţie de vârsta copiilor
 • cele mai întalnite convingeri limitative despre bani utilizate în mod inconştient
 • cum să te descurci de la un salariu la altul când ai cel puţin un copil

CE PIERZI dacă nu vii?

 • nu vei ştii ce anume din comportamentul tău din prezent se va dovedi dăunător bunăstării viitoare a copilului tău
 • nu vei şti cum poţi depăşi constrângerile financiare, mai mici sau mai mari, cu care te confrunţi
 • vei continua să fii un model nu tocmai potrivit pentru copilul tău în ce priveşte banii
 • nu vei şti cum să vorbeşti copilului tău despre bani, astfel încât să-l pregăteşti să devină independent financiar
 • îl vei priva pe copilul tău de informaţii de valoare care i-ar putea asigura un viitor împlinit şi liniştit
 • vei perpetua aceleaşi comportamente şi convingeri limitative utilizate în mod inconştient, care au limitat şi până acum împlinirea dorinţelor familiei

CÂND ŞI UNDE?

Joi, 29 ianuarie 2015, începând cu orele 18.00, la Hotel Plaza, sala Business Conference Room.

Și pentru ca tu să stai liniștit(ă) la conferință și să asimilezi cât mai multe informații, ne-am gândit și la puii tăi: părinții care doresc, pot să își lase copiii la AMA Learning Center – str. Călărașilor nr. 12, unde micuții vor fi supravegheați și antrenați în diverse activități și jocuri. Fără taxe suplimentare.

CUM MĂ ÎNSCRIU?
Completând formularul de înscriere din link-ul următor: Formular inscriere conferinta educatie financiara sau la magazinul Diverta – Mureş Mall, etaj 2.

Achitarea taxei de participare se face la magazinul Diverta – Mureş Mall, etaj 2.

Primele 10 persoane care se înscriu vor primi o surpriză la conferinţă.

NOTĂ PENTRU CADRELE DIDACTICE

La cerere, acordăm diplomă de participare avizată de Inspectoratul Școlar Județean Mureș.

DESPRE SPEAKER – Eusebiu Burcaş

Ce spune Eusebiu Burcaş despre el pe site-ul www.eusebiu.ro:

“Sunt născut într-un sat, uitat de lume, în judetul Sălaj. Pentru că eram destul de puţini pe la şcoală, am fost premiant din clasa I-a până în a XII-a. Am fost membru UTC şi trezorier (casier pe vremea aia). Facultatea la Cluj, pe atunci politehniştii îi spuneau “şcoala de balet” , adică Facultatea de Ştiinţe Economice, specializarea Management Industrie.

Am muncit pentru mine, prima firmă am înfiinţat-o în 1992. Am muncit pentru alţii pe piaţa de capital, în vânzări directe, şi am condus echipe de vânzări. Din 1998 am început să practic “sporturi extreme“ pentru vremea aceea – consultanţă de management şi vânzări. Din 2001 am început să fac şi training. Investesc pe piaţa de capital, afaceri online şi imobiliare. Îmi place muntele, skiez, citesc 2-3 cărţi pe săptămână şi practic offroad şi arte marţiale.

Misiunea mea este să învăţ românii să-şi gestioneze eficient banii şi să vândă profesionist. Cred că aşa vom vedea mai mult zâmbet şi bună dispoziţie în jurul nostru.

SURPRIZE

Aşa cum te-am obişnuit la celelalte evenimente organizate de noi, şi acum te aşteptăm cu câteva surprize.

Una din ele ţi-am spus-o mai sus: primele 10 persoane care se înscriu  vor primi o surpriză la conferinţă.

O a doua surpriză: la eveniment va fi un stand de unde vei putea achiziţiona CD-uri cu poveşti financiare pentru copii.

Asta nu e tot, mai avem şi alte surprize! Haide şi te vei convinge!

Eşti responsabil pentru viitorul financiar al copilului tău! Pentru a-ţi asuma această responsabilitate în cunoştinţă de cauză, informează-te!

Menține-te la curent cu noutățile, urmărind evenimentul pe Facebook : Eveniment “Când voi fi mare, vreau să fiu … bogat!”

Pentru orice detalii şi informaţii legate de înscriere şi conferinţă:

Cristina Obreja – Coordonator evenimente Info Kids
tel: 0744 605 684;
e-mail: cristina@info-kids.ro

Larisa Pop – Editor coordonator Info Kids
tel: 0745 506 403;
e-mail: larisa@info-kids.ro

Tags: , , , , , , , , , , ,