Creative Hands te învață lucruri noi Tutorial – breloc din material textil

Publicat in 15/09/2014

Cu materiale puţine şi puţină creativitate, iţi poti crea un breloc colorat, unic şi durabil. Ba mai mult, e şi spălabil! Poţi folosi materiale noi sau reciclate (o bluză care nu-ţi mai trebuie, sau o fustă veche de-a mamei – numai să nu te prindă!)

De ce ai nevoie:

– două bucăţi de material colorat (preferabil bumbac)

– o bucată de paslă de orice culoare

– ac si aţă

– o bucată de panglică de aproximativ 8 cm.

– un inel metalic pentru chei

– hârtie

– foarfeci

Pasul 1. Din hârtie, taie un cerc puţin mai mare decât ai vrea sa fie brelocul tău. Pentru a trasa cercul, noi ne-am folosit de fundul unui pahar cu diametrul de 7cm.

1

Pasul 2. Foloseşte cercul din hârtie ca şablon pentru a tăia câte un cerc din fiecare dintre cele trei materiale.

2

Pasul 3. Fă un “sendvici” din cele trei cercuri, punând pâslă in mijloc. Pune aţă in ac şi coase de jurîmprejur, la aproximativ 1cm de margine. Lasă necusut un spaţiu puţin mai lat decât panglica pe care ai ales-o. Nu te speria dacă cercurile nu se suprapun exact, le vom indrepta mai târziu.

3

Pasul 4. Dacă ai o foarfecă cu model în zig-zag sau ceva asemănător, foloseşte-o pentru a tăia marginile cercului, cât mai aproape de cusătură dar având grijă să nu o tai. Acest lucru va avea un efect dublu: materialele tale nu se vor destrăma, iar produsul final va arăta şi mai “cool”.

4

Pasul 5. Trece panglica prin cercul metalic, îndoai-o în două şi introdu-o în spaţiul pe care l-ai lăsat. Coase pentru a închide spaţiul.  Nu uita să faci nod! 🙂

Pasul 6. Pune-ţi cheia prin inelul metalic şi scoate-ţi noul breloc în lume!

5

6

Optional: Dacă vrei, poţi să-ţi împodobeşti suplimentar brelocul cu nasturi, mărgele sau paiete. Dacă alegi să o faci, coase decoraţiunile pe unul dintre cercuri înainte de a le suprapune (înainte de pasul 3).

Dacă vă place să creaţi lucruri deosebite alături de noi, vă aşteptăm cu drag să vă înscrieți la atelierele noastre de creație pe adresa de e-mail creativehands.ms@gmail.com. Iar pentru a fi la curent cu toate noutăţile din comunitatea creative hands, daţi un “like” paginii noastre de Facebook:https://www.facebook.com/creative.hands.ms.

Tutorial oferit de Anca Nemeş

Membru  creative-hands_03

 

Tags: , , , , , , ,