Creative Hands te învaţă lucruri noi TUTORIAL – păpuşica breloc

Publicat in 09/06/2014

Azi vom realiza împreună o păpuşică drăgălaşă care se poate folosi ca decoraţiune pentru geanta de şcoală, pentru poşetă sau ca breloc pentru chei. Sperăm să vă placă!

Materiale necesare: – fir acrilic alb sau orice altă culoare preferaţi; – o bilă din polistiren; – o scobitoare;              – fetru; – carioci; – foarfecă; – lipici; – opţional: bandă adezivă cu cristale.

1Cum facem:                                                                                                                                                      Înfăşurăm firul pe mână de cel puţin 20 de ori. Cu cât am înfăşurat de mai multe ori, cu atât corpul păpuşii iese mai bogat.

2Când am terminat de înfăşurat, legăm la mijloc ghemul format cu capetele rămase libere. Apoi tăiem ca în imaginea de mai jos, pentru a forma corpul păpuşii, iar capetele vor deveni picioarele acesteia.

3Tăiem aripi din fetru şi le lipim pe spatele păpuşii. Alegem dimensiunea aripilor în funcţie de mărimea corpului păpuşii. Introducem scobitoarea prin mijlocul aripilor, iar în capătul de sus al scobitorii introducem bila din polistiren care va deveni capul păpuşii. În vârful scobitorii punem puţin lipici pentru a fixa bine capul. Capătul de jos al scobitorii se îndepărtează cu foarfeca.

5Cu cariocile colorăm păr, ochi şi gură pentru păpuşica noastră, după preferinţe. Aripile şi picioarele se pot decora cu cristale. Apoi o agăţăm la geantă sau o folosim ca breloc pentru chei.

6A fost simplu, nu-i aşa?

Dacă vă place să creaţi lucruri deosebite alături de noi, vă aşteptăm cu drag să vă înscrieți la atelierele noastre de creație pe adresa de e-mail creativehands.ms@gmail.com. Iar pentru a fi la curent cu toate noutăţile din comunitatea creative hands, daţi un “like” paginii noastre de Facebook: https://www.facebook.com/creative.hands.ms.

Tutorial oferit de Ivona Szabo

Membrucreative-hands-mic

Tags: , , , , ,