Creative Hands te învață lucruri noi TUTORIAL – Rama foto

Publicat in 09/06/2014

Azi vom realiza împreună o ramă pentru poza preferată. O vom face din materiale inedite: spatule sau beţişoare de îngheţată. Devine interesant, nu-i aşa? Să începem!

 Materiale necesare:

– 12 spatule de 15 cm x 2 cm (se găsesc la magazinele de hobby sau, mai ieftine, la farmacie), iar dacă se folosesc beţişoare de îngheţată, vom folosi 18 buc. pentru că sunt mai mici;
– aracet sau un lipici universal;                                                                                                                              – tempera;                                                                                                                                                           – opţional: obiecte mici decorative care se pot aplica pe ramă.

1Cum procedăm:

1. Din şase spatule facem spatele ramei foto. Acestea se aşează pe orizontală, una lângă cealaltă.                         Pe fiecare laterală, la distanţă de 1 cm de margine, lipim câte o spatulă perpendicular pe primele şase.

322. Lipim câte o spatulă peste cele două: una în partea de sus şi alta în partea de jos, lăsând margine de 1 cm.

43. Lăsăm să se usuce bine, în jur de o jumătate de oră şi, după ce suntem siguri că s-a lipit rama, o întoarcem pentru a face “acoperişul”. Acesta îl facem cu ajutorul a 2 spatule pe care le lipim de ramă în forma literei A.

564. După ce rama e lipită bine, putem să o pictam şi să o decorăm după bunul plac. Apoi punem poza preferată în rama proastăt realizată sau o putem face cadou unei persoane dragi.

Spor la treabă!

Dacă vă place să creaţi lucruri deosebite alături de noi, vă aşteptăm cu drag să vă înscrieți la atelierele noastre de creație pe adresa de e-mail creativehands.ms@gmail.com. Iar pentru a fi la curent cu toate noutăţile din comunitatea creative hands, daţi un “like” paginii noastre de Facebook: https://www.facebook.com/creative.hands.ms.

Tutorial oferit de Anca Pop
Membru creative-hands-mic

 

 

Tags: , , , , , ,