Creative Hands te învaţă lucruri noi
TUTORIAL – 5 accesorii pentru sărbătorile de iarnă

Publicat in 10/12/2013

Moş Crăciun cu plete dalbe a sosit de prin nămeţi şi aduce daruri multe… e veselie mare la noi în comunitate. Ne pregătim de zor pentru un nou târg de produse realizate manual la care vă invităm cu drag şi pe voi în perioada 20-22 decembrie 2013, la Promenada Mall. Artizanii din comunitatea creative hands şi prietenii lor vă așteaptă cu bijuterii, accesorii, îmbrăcăminte, jucării, obiecte de decor și multe lucruşoare colorate pe care le puteți oferi cadou sau le puteți păstra pentru voi. Însă, până la târg, vă invităm să lucrăm împreună la câteva accesorii potrivite cu sărbătorile de iarnă. Sper să vă placă!

1. Suport pentru lumânare

Materiale necesare: un borcan transparent, o lumânare, panglică, autocolant cu modele de iarnă, sare grunjoasă albă.

Ce avem de făcut: umplem borcanul pe jumătate cu sarea albă şi aşezăm lumânarea în mijloc. Legăm panglica la gura borcanului şi facem o fundiţă frumoasă, apoi lipim autocolantele pe borcan. Am realizat un suport pentru lumânare simplu şi de efect!

Poză pentru inspiraţie:

1. suport pentru lumanare

2. Ornament pentru brad “omuleţ de turtă dulce”

Materiale necesare: şablonul pentru imprimat, hârtie cartonată crem sau maro deschis, hârtie neagră (poate fi orice fel de hârtie), panglică, lipici, perforator, foarfecă, ac, şnur subţire sau aţă.

Ce avem de făcut: imprimăm pe hârtia cartonată şablonul şi îl decupăm cu grijă. Îl aranjăm în pagină în aşa fel încât să aibă cam 6-8 cm înălţime. Din hârtia neagră, vom realiza cu ajutorul perforatorului ochii şi 3 nasturi pentru omuleţul nostru. Lipim cerculeţele de hârtie neagră la locul ochilor şi a nasturilor (sau, la fel de bine, le putem desena cu un creion colorat sau putem perfora hârtia). Din panglică îi facem o fundiţă la gât şi o lipim cu puţin lipici. Cu un ac facem o gaură în partea de sus a capului şi prindem agăţătoarea. Omuleţul nostru e gata să fie agăţat în brad!

Te poţi inspira din această imagine:

2. omulet de turta dulce

3. Felicitare cu brad

Materiale necesare: o coală A4 de hârtie cartonată (orice culoare preferaţi), un plic, hârtie verde, autocolant cu modele de iarnă, panglică, perforator, foarfecă, lipici.

Ce avem de făcut: îndoim coala de hârtie cartonată în două pentru a forma felicitarea. Tăiem din hârtia verde un triunghi cu laturile de 16 cm şi baza de 11 cm şi un dreptunghi cu lungimea de 3 cm şi lăţimea de 1 cm. Le lipim pe hârtia cartonată şi obţinem bradul. E momentul să îl decorăm: punem o steluţă autocolantă în vârf, lipim panglica pentru a forma beteala şi cu perforatorul facem cerculeţe colorate (din orice fel de hârtie) care vor fi globurile. Pentru a decora brăduţul putem folosi şi nasturi, paiete sau orice vă face plăcere şi aveţi la îndemână. Lăsăm felicitarea deoparte până se usucă lipiciul, apoi o deschidem şi scriem un mesaj frumos. Punem felicitarea în plic şi o trimitem sau o punem alături de cadoul pentru persoana dragă.

O felicitare asemănătoare, pentru inspiraţie:

3. felicitare cu brad

4. Etichete pentru cadouri

Materiale necesare: şabloanele pentru imprimat, hârtie cartonată (mai multe culori), panglică, perforator, foarfecă, creioane colorate.

Ce avem de făcut: imprimăm pe hârtia cartonată şabloanele şi le decupăm cu atenţie. Le aranjăm în pagină în aşa fel încât să aibă cam 5-6 cm fiecare. Facem câte o gaură cu perforatorul şi prindem panglica. Le putem decora, apoi scriem numele persoanei căreia îi oferim cadoul şi, eventual, un scurt mesaj. Legăm frumos eticheta pe punga de cadouri şi oferim cadoul cu drag.

Inspiraţie:

4. etichete pentru cadouri

5. Brad de Crăciun şi globuri 3D

Materiale necesare: şabloane pentru brad, globuri şi steluţă, hârtie cartonată albă, panglică, foarfecă, lipici, ac, şnur subţire sau aţă, o scobitoare.

Ce avem de făcut: se imprimă color şabloanele pe hârtia cartonată şi se decupează cu mare atenţie. Avem nevoie de 8 exemplare din şablon pentru a forma brăduţul şi câte 6 exemplare pentru fiecare glob 3D. Îndoim fiecare brăduţ în jumătate cu partea imprimată spre interior şi cu vârfurile „crengilor” perfect aliniate. Apoi, aplicăm lipici pe partea albă a hârtiei şi lipim brăduţii unii de alţii. Când am terminat de lipit toate cele 8 şabloane, brăduţul este gata!
Procedăm la fel şi cu globurile. Le putem realiza din şabloanele de aceeaşi culoare sau putem combina cele două culori. Decorăm globurile cu fundiţe din panglici şi le prindem cu acul şi aţa sau şnurul subţire de crengile bradului. Steluţa se realizează după aceeaşi metodă, folosind 4 şabloane. Înainte de a lipi ultimul şablon, în mijlocul steluţei, punem o scobitoare cu ajutorul căreia o vom prinde în vârful bradului.

Aşa va arăta brăduţul nostru 3D:

5. brad 3D

Sursa: http://partyplanningcenter.blogspot.ro/2011/12/paper-christmas-tree.html

PONTURI:

  • Pentru decuparea decoraţiunilor, folosiţi o foarfecă bine ascuţită (cu mare atenţie!). Pentru colţuri şi pentru piesele mici, puteţi folosi o forfecuţă pentru unghii bine ascuţită;
  • Nu ezitaţi să cereţi ajutorul părinţilor în realizarea elementelor care vă ridică probleme;
  • Cele mai multe materiale de care aveţi nevoie pentru realizarea decoraţiunilor le veţi găsi în casă, folosiţi-vă imaginaţia. Imaginile prezentate în tutorial sunt doar pentru a vă face o idee despre cum ar putea arăta decoraţiunea finală.
  • Pentru a realiza şi alte lucruri frumoase, vă puteţi inspira de aici (sursa mea principală de inspiraţie pentru decoraţiunile prezentate în acest tutorial): http://laclassedellamaestravalentina.blogspot.ro

Sugestie: realizaţi aceste decoraţiuni în familie, cu părinţii şi fraţii voştri. Va fi mult mai distractiv şi veţi întâmpina sărbătorile de iarnă făcând lucruri frumoase împreună cu cei dragi.

Vă dorim sărbători fericite!

Nu uitaţi să ne vizitaţi pe pagina de Facebook a comunităţii creative hands şi la Târgul de Crăciun şi să vă înscrieţi la atelierele noastre de creaţie pe adresa de mail creativehands.ms@gmail.com.

Tutorial oferit de Oana Pintilie

Membru creative-hands-mic

Tags: ,