Creative Hands te învață lucruri noi
TUTORIAL – Ouă de Paşte decorate cu seminţe

Publicat in 28/03/2014

Suntem deja în luna aprilie, primăvara ne aduce bucurie multă cu frunzele ei verzi şi florile încântătoare mult aşteptate. Cu siguranţă, gândul vă zboară la vacanţa de primăvară. Şi, odată cu vacanţa vin şi sărbătorile pascale pentru care trebuie să ne pregătim cum se cuvine. De aceea, am pregătit un tutorial potrivit pentru această perioadă: ouă de Paşte decorate cu seminţe.

Materiale necesare:

  • Ouă din polistiren;
  • O pensulă mică;
  • Aracet;
  • Diferite tipuri de seminţe (cât mai multe) preferabil de mărime mare. În imagini se pot vedea seminţe de fasole, linte roşie, linte verde, in, mazăre uscată şi orez.

0

Timp de realizare:

  • Aproximativ 20 minute / un ou decorat.

Iată care sunt paşii de urmat pentru realizarea acestor ouă: 

1. Cu pensula aplicăm un strat de aracet pe oul de polistiren în zona de unde începem decorarea. Apoi aşezăm cu grijă seminţele în forma dorită.

1

2. Punem un alt strat de aracet în jurul primului rând de seminţe şi continuăm decorarea.

 2

3. Repetăm aceiaşi paşi până la decorarea completă a oului.

 3

 

4

4. Facem acelaşi lucru cu toate ouăle pe care vrem să le decorăm. Când ouăle noastre sunt decorate, le lăsăm la uscat aproximativ o oră. Apoi, facem un aranjament deosebit pentru masa de Paşte sau le putem oferi cadou.

5

Vă împărtăşim şi câteva mici “secrete” pentru ca munca voastră să fie cât mai uşoară şi rezultatele cât mai spectaculoase:

  1. Aplicaţi aracetul pe câte o porţiune mică din ou, pentru a nu se usca până aşezaţi toate seminţele. Dacă aracetul este uscat, seminţele nu vor sta lipite.
  2. Stratul de aracet nu trebuie să fie prea gros pentru că se va usca mai greu.

A fost simplu, nu-i aşa?

Sperăm că v-a făcut plăcere să decoraţi alături de noi ouă pentru Paşte. Dacă sunteţi interesaţi să realizaţi alte lucruri frumoase împreună cu noi, vă aşteptăm să vă înscrieți la atelierele noastre de creație, scriindu-ne pe adresa de e-mail creativehands.ms@gmail.com. Pentru a fi la curent cu tot ce se întâmplă în comunitatea creative hands, vizitați-ne pagina de Facebook: https://www.facebook.com/creative.hands.ms.

Tutorial oferit de Aureliana Lixandru
Membru creative-hands-mic

Tags: , , , ,