Creative Hands te învață lucruri noi
TUTORIAL – Felicitări tridimensionale

Publicat in 11/02/2014

Suntem deja aproape de mijlocul lunii februarie şi se apropie cu paşi repezi câteva evenimente deosebite cu ocazia cărora putem oferi cadouri persoanelor dragi din viaţa noastră. Dacă nu v-aţi hotărât încă ce cadou să oferiţi, creative hands vă dă o idee: felicitări tridimensionale. Sunt deosebite şi foarte frumoase şi ne putem demonstra încă o dată îndemânarea făcându-le noi înşine. Cadoul va fi cu atât mai apreciat. 

*Acest proiect este destinat copiilor cu vârsta peste 6 ani şi activitatea trebuie supravegheată îndeaproape de părinţi pentru că se lucrează cu instrumente ascuţite (foarfeca).

Materiale necesare: coli speciale cu imagini, carton/hârtie cartonată pentru felicitări (în culoarea preferată), o foarfecă mică cu vârf ascuţit, o foarfecă mare, bandă dublu adezivă îngustă şi lipici cu burete dublu adeziv (pătrăţele). Colile speciale cu imagini se achiziţionează din magazinele de specialitate.

1 

Ce avem de făcut:

  1. Decupăm imaginile şi le ordonăm descrescător. La piesele foarte mici vom folosi foarfeca mică cu vârf ascuţit. Pentru o felicitare cât mai reuşită trebuie să avem grijă ca marginile imaginilor să fie foarte atent decupate. Cereţi ajutorul părinţilor voştri dacă e nevoie.

2

  1. Lipim pe spatele fiecărei imagini pătrăţelele adezive.

3

  1. Suprapunem fiecare imagine în ordine descrescătoare: cea mai mare devine baza şi urmează piesele din ce în ce mai mici care se lipesc succesiv (cu pătrăţelele adezive).

4

  1. Cu ajutorul benzii dublu adezive, lipim imaginea tridimensională formată pe cartonul pregătit pentru felicitare.

În imaginea de mai jos, deasupra ursuleţului, se poate scrie numele persoanei care va primi felicitarea.

5

Sperăm să vă placă felicitarea pe care v-am propus să o realizăm împreună. Spor la lucru!

Vă așteptăm cu drag să vă înscrieți la atelierele noastre de creație săptămânale     scriindu-ne pe adresa de e-mail creativehands.ms@gmail.com. Pentru a afla noutăţile comunităţii creative hands, vizitați-ne pagina de Facebook: https://www.facebook.com/creative.hands.ms.

Tutorial oferit de Angela Laurenţiu
Membru creative-hands-mic

Tags: , , , , , ,