Creative Hands te învață lucruri noi
TUTORIAL – Flori de primăvară pentru petreceri

Publicat in 11/03/2014

Gata, a venit primăvara! Aşa că azi vom pune la cale o petrecere de primăvară, iar atracţia principală va fi bucheţelul de paie pentru băut decorate cu flori de primăvară.

paper-flowersAvem nevoie de:

 • Şerveţele în culori de primăvară;
 • Paie pentru băut;
 • Foarfecă (simplă sau cu margini ondulate);
 • Perforator;
 • Bandă dublu adezivă;
 • Hârtie cartonată pentru şabloane;
 • Şabloane pentru flori.

tools

Cum facem:

 1. Împrimăm şabloanele pe hârtie cartonată, le decupăm şi trasăm forma pe şerveţele. Pentru a face o narcisă galbenă, alegem şablonul florii cu trei petale ascuţite şi decupăm două exemplare dintr-un şerveţel galben şi un cerc portocaliu. Se poate folosi foarfeca ondulată pentru a da un aspect mai interesant petalelor.
 2. Facem găuri în mijlocul petalelor şi al cercului.
 3. Montăm cele două rânduri de petale pe pai, alternându-le. Le lipim între ele, dar şi de pai, cu câte o bucăţică de bandă adezivă.
 4. Din cercul portocaliu decupat, formăm un „păhărel”: tăiem pe linia din şablon şi suprapunem marginile pe care le lipim cu bandă adezivă. Montăm „păhărelul” pe pai peste petale şi îl lipim.

daffodil

Florile cu cinci petale ascuţite din şablon vor deveni gerbere. Pentru aceasta avem nevoie de trei sau patru flori într-o singură culoare sau în mai multe culori, după preferinţe. Facem găuri în mijlocul florilor, le montăm pe pai exact cum am procedat cu narcisa şi le aranjăm în aşa fel încât să arate ca o floare. Le lipim între ele, dar şi de pai. Îndoim petalele pe centru pentru a semăna cât mai mult cu floarea.

paper-flower-bouquet

Florile cu trei petale rotunjite vor deveni lalele. Avem nevoie de două sau trei straturi într-o singură culoare sau în mai multe culori. Se urmează aceiaşi paşi ca în cazul gerberei.

Se pot adăuga şi frunze sub fiecare floare, folosind şablonul pentru floarea cu cinci petale dintr-un şerveţel verde. Se fac găuri în centru ca şi la flori şi se montează pe pai sub floare. Se lipesc de flori cu bandă adezivă şi se îndoaie pe centru pentru a imita nervura principală a frunzelor.

Sperăm că v-au plăcut florile noastre de primăvară. Dacă vreţi să realizaţi lucruşoare minunate alături de creatorii noştri, înscrieți-vă la atelierele noastre de creație, scriindu-ne pe adresa de e-mail creativehands.ms@gmail.com. Vizitați-ne pagina de Facebook https://www.facebook.com/creative.hands.ms pentru a afla ce mai e nou în comunitatea creative hands.

Tutorial oferit de Oana Pintilie

Membru creative-hands-mic

Sursa: http://gcdspa.blogspot.ro

 

Tags: , , , ,