Creative Hands te învaţă lucruri noi
TUTORIAL – Ghirlandă din ghinde

Publicat in 18/11/2013

Avem parte de o toamnă foarte frumoasă şi destul de călduţă, aşa că putem merge cu familia sau cu prietenii la o plimbare prin pădure în căutare de ghinde. Vă îndemn să faceţi acest lucru pentru că avem din nou un tutorial în care vom folosi ceea ce ne oferă natura în acest anotimp. Azi vom învăţa să facem o ghirlandă din ghinde pe care o vom putea folosi în nenumărate moduri pentru a ne decora casa.

Avem nevoie de următoarele materiale:

  • ghinde (minim 10);
  • vopsea acrilică (nu acuarele, pentru că trebuie să prindă bine pe ghinde);
  • pensulă;
  • sfoară sau ață colorată;
  • foarfecă;
  • pistol de lipit cu silicon sau un adeziv foarte bun.

Ce facem:

– După ce am adunat ghindele, trebuie să căutăm pentru fiecare ghindă câte un căpăcel care să i se potrivească. Dacă ghindele au deja căpăcele, trecem peste acest pas J
– Pentru a putea manevra mai ușor ghindele la vopsit, vom lipi căpăcelele şi ața. Adică, punem puțin silicon în căpăcel, punem ața în căpăcel peste silicon, apoi băgăm ghinda înapoi în capac. Și așa facem cu toate ghindele, punându-le la ce distanță dorim noi pe ață.
– Urmează să le vopsim. Avem mai multe posibilităţi: putem să le vopsim complet sau putem să vopsim doar ghinda, lăsând capacul natural. De asemenea, putem sa ne lăsăm imaginația să zburde, depinde doar de noi J
– Ultimul pas e să le lăsăm la uscat. Apoi ne înfrumusețăm locuința cu noua noastră ghirlandă din ghinde.

Nu uitaţi să ne vizitaţi pe pagina de Facebook https://www.facebook.com/creative.hands.ms şi să vă înscrieţi la atelierele noastre de creaţie pe adresa de mail creativehands.ms@gmail.com.

Tutorial oferit de Carmen Nemeş

Membru creative-hands-mic