Creative Hands te învaţă lucruri noi
TUTORIAL – Glob de Crăciun

Publicat in 02/12/2013

Se apropie sărbătorile de iarnă. Deja le simt mirosul în aerul rece care mă trezeşte în fiecare dimineaţă. Şi, asemeni copiilor, mă bucur din toată inima de luna decembrie cu toate minunile pe care le aduce cu ea. Aşa că am început deja să fac decoraţiunile pentru bradul de Crăciun şi vă voi învăţa şi pe voi să realizaţi un glob cu mânuţele voastre. Puteţi să îl puneţi la loc de cinste în brăduţul vostru – cu siguranţă Moş Crăciun se va bucura să îl vadă acolo – sau îl puteţi face cadou unei persoane dragi. Vă doresc de pe acum să aveţi o vacanţă de iarnă şi sărbători minunate!

Pentru a realiza globul, avem nevoie de următoarele materiale:

– glob din polistiren (cu diametrul de aproximativ 8 cm);
– bucăţi de dantelă sau alt material (de diferite culori);
– şnur colorat;
– un cuţit sau un cutter;
– un creion;
– un beţigaş din lemn (fără vârf ascuţit);
– aracet.

Cum procedăm:

1. Cu ajutorul unui creion, trasăm 4 linii verticale pe suprafata globului, astfel acesta va fi împărţit în patru părţi egale (în sferturi).

2. Pentru pasul al doilea, vă rog să cereţi ajutorul unuia dintre părinţi! Pe urmele făcute cu creionul, vom cresta globul cu ajutorul cuţitului. Aceste crestături trebuie să aibă o adâncime de 3-4 mm.

3. Din dantelă sau din materialele pe care ne-am decis să le folosim, tăiem 4 bucăţi cu următoarele dimensiuni: lungimea de 9 cm şi lăţimea de 5,5 cm. Bucăţile de material se pun pe suprafaţa globului şi, cu ajutorul beţigaşului din lemn, se împing în crestăturile făcute la pasul anterior. Se repetă operaţiunea cu fiecare bucată de material, pe fiecare parte a globului.

4. Şnurul se lipeşte cu aracet pe glob la îmbinarea dintre materiale, acoperind crestăturile.

5. Pentru a forma agăţătoarea, se face o gaură în partea de sus a globului unde se introduce puţin aracet (cu mare atenţie pentru a nu ieşi în afară) şi capetele unui şnur de aproximativ 9 cm.

Suntem gata! Avem cel mai frumos glob pentru că este realizat cu propriile noastre mâini.

PONT:

  • fiţi foarte atenţi atunci când folosiţi aracetul. Nu puneţi o cantitate prea mare pe suprafaţa de lipit pentru că ar putea ieşi în afară şi vă poate strica aspectul globului.
  • puteţi combina mai multe tipuri de material pentru a obţine un glob mai interesant.

IMG_20131111_192517

IMG_20131111_193118

IMG_20131111_193332

IMG_20131111_194503

Spre sfârşit de an, nu uitaţi să ne vizitaţi pe pagina de Facebook https://www.facebook.com/creative.hands.ms şi să vă înscrieţi la ultimele ateliere de creaţie din acest an pe adresa de mail creativehands.ms@gmail.com.

Ne reîntâlnim anul viitor cu forţe proaspete şi cu tutoriale nou-nouţe pentru voi! Membrii comunităţii creative hands vă îmbrăţişează cu drag!

Tutorial oferit de Anca Pop

Membru creative-hands-mic

Tags: , ,