Creative Hands te învață lucruri noi
TUTORIAL – Mărțișor ghiocel quilling

Publicat in 19/02/2014

Dacă ne uităm afară, avem impresia că deja vine primăvara. Chiar azi am admirat câţiva ghiocei drăgălaşi care şi-au scos căpşoarele de sub ultimele urme de zăpadă. Şi data din calendar ne anunţă că mai avem puţin de tot până pe 1 martie. Astfel încât, în acest tutorial, creative hands vă învaţă să faceţi un mărţişor. Bineînţeles, un ghiocel vestitor de primăvară şi de vreme frumoasă.

Materiale necesare:

  • 3 fâșii quilling albe (29 cm – o lungime de A4); 2 fâșii quilling verzi (29 cm – o lungime de A4);
  • Ac quilling, șablon, foarfecă, lipici, lac adeziv pe bază de apă, pensulă;
  • Accesorii mărțișor.

Materiale Ce avem de făcut?

1. Prima dată facem ghiocelul pe bucățele, astfel:

  • Petalele mari (2): Luăm o fâșie quilling albă și începem să o rulăm cu ajutorul acului. Apoi, în interiorul șablonului o lăsăm să se deschidă la dimensiunea dorită. Eu am ales dimendiunea 9,5. Luăm hârtia rulată din șablon (cu grijă, ca să nu se desfacă mai tare) și lipim capătul cu lipici. Procedăm la fel cu încă o fâșie albă.
  • Petala mică: Tăiem în două fâșia albă rămasă. Rulăm o jumătate cu ajutorul acului. Apoi, în șablon, lăsăm să se deschidă la dimensiunea 7,5 și lipim capătul.
  • Partea de sus: Luăm o fâșie verde și o tăiem în două. Rulăm o jumătate, apoi o lăsăm să se deschidă la dimensiunea 8,5. Apoi o lipim.
  • Codița: Din jumatatea verde rămasă, tăiem o bucățică de 4-4,5 cm. Aceasta va fi tulpina ghiocelului, putem să o facem  cât de lungă (dar nu prea lungă deoarece se va îndoi).
  • Frunza: Ultima fâșie verde o rulăm întreagă pe ac, apoi o lăsăm să se deschidă la dimensiunea 12.

Punctul 12. Acum, că avem toate componentele (5 cerculeţe + tulpina), putem trece la modelarea bucăților. Petalele albe și frunza se strâng între degetul mare și cel arătător în formă de lacrimă. Partea de sus se modelează în semilună cu ajutorul ambelor mâini.

Punctul 2

3. Următorul pas e asamblarea ghiocelului. Lipim capetele ascuțite ale celor două petale mari, după care, petala mică o lipim între ele. Partea de sus o lipim deasupra petalelor. Codița o lipim doar de partea de sus și o lăsăm liberă. La sfârșit lipim frunza de codiță.

Punctul 3

4. Ca să fie mai rigid și să nu se desfacă, îl lăcuim: prima dată pe o parte, iar după ce se usucă, îl lăcuim și pe partea cealaltă.

Punctul 4

5. Nu ne mai rămâne decât să îi punem șnurul, să îi facem fundița, să îl împachetăm frumos și să îl dăruim cuiva drag.

Punctul 5

Nu uitaţi să vă înscrieți la atelierele noastre de creație, scriindu-ne pe adresa de e-mail creativehands.ms@gmail.com. Vizitați-ne pagina de Facebook https://www.facebook.com/creative.hands.ms pentru a afla ce mai e nou în zona handmade.

Creative hands vă doreşte să aveţi parte de o primăvară frumoasă!

Tutorial oferit de Cristiana Aldea
Membru creative-hands-mic

 

Tags: , , , , , ,