Creative Hands te învaţă lucruri noi
TUTORIAL – Pictăm cu degeţelele tabloul familiei

Publicat in 30/12/2013

Sărbătorile de iarnă au trecut, Moşul ne-a lăsat cadourile şi a plecat spre ţara lui. Suntem încă în vacanţă, afară e frig şi ne vine să lenevim în casă la căldură. În loc să ne uităm la televizor, haideţi mai bine să facem ceva interesant împreună cu familia. Vă va plăcea cu siguranţă!

Pentru a realiza proiectul pe care vi-l propunem azi, avem nevoie de:

  • toată familia adunată împreună
  • pânză pentru pictat (se găseşte la magazinele de hobby) sau o coală de hârtie A3;
  • acuarele;
  • o pensulă.

Cum procedăm:
Pe pânză pictăm un copac cu coroană bogată. Cu puţină imaginaţie şi îndemânare, vom obţine cel mai frumos copac ce va reprezenta familia noastră. Fiecare membru al familiei îşi va alege culoarea care îl va reprezenta, apoi amestecăm fiecare culoare cu puţină apă pe o suprafaţă din plastic.
E momentul să înceapă distracţia: vom picta cu degeţelele „floricele” colorate pe crengile copacului.

copacul familiei

 

copacul familiei 2

Când totul e gata, lăsăm pânza să se usuce bine. Tabloul poate fi înrămat şi agăţat într-un loc special din casă sau poate fi dăruit unei persoane dragi.

copacul familiei 3

Pont: în loc de acuarele putem folosi cu succes şi tuşiere cu tuş de diferite culori, dar, probabil, se va curăţa mai greu de pe piele.

Atenţie! Copiii sub 4 ani trebuie supravegheaţi în timp ce pictează pentru a nu băga în gură degetele murdare cu acuarele sau tuş.

Să aveţi un an nou plin de bucurii şi nu uitaţi să ne vizitaţi pe pagina de Facebook https://www.facebook.com/creative.hands.ms şi să vă înscrieţi la atelierele noastre de creaţie pe adresa de mail creativehands.ms@gmail.com.

Tutorial oferit de Iulia Sara
Membru creative-hands-mic