Creative Hands te învață lucruri noi
TUTORIAL – Portofel din bandă adezivă

Publicat in 08/01/2014

Bine v-am regăsit după vacanță! Azi vă vom învăța să faceți un portofel dintr-un material deosebit: bandă adezivă. Pentru a realiza un portofel simplu și de efect, puteți folosi bandă adezivă pentru reparații (cea argintie) sau bandă din hârtie la fel ca cea care se folosește pentru zugrăvit.

De ce aveți nevoie: foarfece, bandă adezivă lată.

Ce aveți de făcut:

1. Tăiați 4 fâșii de bandă de aproximativ 25 cm și așezați-le pe suprafața de lucru cu partea lipicioasă în sus. Lipiți-le una de alta prin suprapunerea marginilor acestora cam 1 cm.

1

2. Lipiți alte 4 fâșii de bandă, de aceeași lungime, peste cele existente, de data aceasta cu partea lipicioasă în jos. Suprapuneți și de această dată marginile. Veți obține o foaie din bandă adezivă. Acum puteți îndrepta marginile cu foarfeca.

2

3. Îndoiți foaia obținută în două, pe lungime, apoi îndoiți buzunarul obținut în două. Începe deja să arata ca un portofel, nu?

4. Dacă doriți, puteți crea și buzunare pentru carduri sau legitimații, aplicând tehnica deja învățată: luați o fâșie de bandă de lungimea portofelului, puneți-o pe masă cu partea lipicioasă în sus și lipiți peste ea altă fâșie de bandă.

5. Plasați buzunarele peste portofel în locul dorit. Folosiți o fâșie îngustă de bandă pentru a le fixa la mijloc. Aveți grijă să nu lipiți pe mijloc și buzunarul lung de la bază, cel în care vor intra bancnotele.

3

6. Acum trebuie să „tivim” marginile. Luați o fâșie de bandă puțin mai lungă decât portofelul și tăiați-o în jumătate pe lungime, astfel încât să obțineți o fâșie mai îngustă. Lipiți această fâșie pe marginea lungă a portofelului. Lipiți întâi pe o parte, apoi întoarceți portofelul și îndoiți banda adezivă rămasă pe cealaltă parte. Din nou, aveți grijă să nu închideți buzunarul în care vor intra bancnotele, ci să tiviți doar partea de jos a portofelului.

7. Finisați marginile laterale ale portofelului în același fel. Îndepărtați excesul de bandă și îndreptați cu foarfeca.

4

8. Dacă ați folosit bandă de hârtie, vă puteți decora portofelul folosind cu creioane sau carioci colorate. Dacă ați folosit bandă de vinil, puteți tăia forme din alte culori de bandă, cu care să vă decorați noul portofel.

5

9. Felicitări, aveți un portofel nou! Acum mergeți la mama sa vi-l umple!

Vă așteptăm să vă înscrieți la atelierele noastre de creație săptămânale și să vă întâlniți cu creatorii noștri, scriindu-ne pe adresa de e-mail creativehands.ms@gmail.com. Dacă vreți să țineți pasul cu noutățile din comunitatea noastră, vizitați-ne și dați like paginii noastre de Facebook: https://www.facebook.com/creative.hands.ms.

Tutorial oferit de Anca Nemeș
Membru creative-hands-mic