Creative Hands te învață lucruri noi
TUTORIAL – Suport pentru creioane

Publicat in 03/02/2014

Uneori suntem atenţionaţi să nu ne mai lăsăm creioanele, stilourile sau cariocile împrăştiate prin casă? Vechiul suport pentru creioane a devenit neîncăpător? Sau, poate, pur şi simplu vrem să-i facem celui mai bun prieten un cadou unicat şi interesant? Atunci, cu siguranţă, noul tutorial creative hands a venit la timp!

Materialele necesare pentru a crea suportul pentru creioane nu sunt multe şi nu implică costuri foarte mari, deoarece ne putem folosi de anumite lucruri pe care le găsim în casă. Aşa că, în loc să aruncăm rolele de la şerveţelele de bucătărie sau de la hârtia igienică, mai bine le-am strânge pentru suportul nostru. Aşadar, materiale necesare:

  • 2-3 role de la hârtia igienică sau de la şerveţelele de bucătărie (suportul se poate realiza cu mai puţine sau mai multe role);
  • Aţă colorată (o altă variantă ar fi să folosim hârtie glasată sau creponată);
  • Adeziv/lipici pentru hârtie;
  • O bucată de carton sau un C.D. pe care nu-l mai folosim (suport pentru tuburile de hârtie);
  • Carioci sau creioane colorate pentru a colora cartonul pe care lipim rolele (în cazul în care folosim un C.D., el poate fi lăsat aşa cum este sau se poate lipi hârtie creponată pe suprafaţa lui);
  • Opţional, se mai pot folosi decoraţiuni ca: floricele din hârtie, buburuze, decupaje cu personajele preferate din desene animate etc.

Ivona 1

Iată ce avem de făcut după ce am adunat toate materialele necesare:

Prima dată, dăm cu lipici rola de hârtie, pe toată suprafaţa. Pentru a o ţine mai uşor, putem să o punem pe două degete.

Ivona 2

Începem apoi să lipim aţa, înfăşurând-o de la un capăt la celălalt al rolei, fără a o suprapune. O înfăşurăm ca într-o spirală.

Ivona 3

Ivona 4

După ce am decorat toate rolele, le lipim (“în picioare”, vertical) pe suport. Pe spaţiul rămas liber, lipim hârtie creponată sau alte decoraţiuni.

Ivona 5

 

Ivona 6

Acestea fiind zise, vă doresc spor la lucru! Şi nu uitaţi: lăsaţi-vă imaginaţia să zboare. În lucrul manual nimic nu este greşit. Putem încerca orice.

Dacă vă place să realizaţi lucruşoare frumoase alături de noi, vă așteptăm să vă înscrieți la atelierele noastre de creație săptămânale și să vă întâlniți cu creatorii noștri, scriindu-ne pe adresa de e-mail creativehands.ms@gmail.com. Pentru a afla la timp despre ateliere, vizitați-ne pagina de Facebook: https://www.facebook.com/creative.hands.ms.

Pe curând!

Tutorial oferit de Ivona Szabo

Membru creative-hands-mic

Tags: , , , , , ,