Creative Hands te învaţă lucruri noi
TUTORIAL – Trandafiri din frunze uscate

Publicat in 10/11/2013

Dragi părinţi şi copii,

Astăzi vom învăţa să facem un bucheţel de trandafiri din frunze uscate. Mie îmi place să-l numesc “buchet tomnatic”. Pentru acest tutorial avem nevoie de foarte puţine lucruri

  • câteva frunze pe care toamna cea darnică ni le oferă;
  • sfoară;
  • o pensulă (se foloseşte doar ca suport. După câteva bucheţele realizate, nu o să mai aveţi nevoie de ea);
  • câteva mărgeluţe de la un colier pe care nu-l mai purtăm sau nişte crenguţe (nu e obligatoriu);
  • şi, bineînţeles, îndemânare.

Cum putem obţine trandafiri multicolori din frunze pe care le găsim în faţa blocului? Nimic mai simplu! Iată paşii de urmat:

1. În primul rând, ne gândim câţi trandafiri am dori să aibă buchetul nostru. Apoi, adunăm câte 5 frunze pentru fiecare trandafir.

2. Aranjăm cele 5 frunze în ordine crescătoare (de la cea mai mică la cea mai mare), ca să ne fie mai uşor să lucram cu ele.

3. Luăm prima frunză (cea mai mică), o îndoim în 4 şi o înfăşurăm pe coada unei pensule. O ţinem cu degetul ca să nu se desfacă.

4. A doua frunză pe care o vom înfăşura, o vom pune exact în locul unde ţinem cu degetul prima frunză. Şi aşa procedăm cu toate frunzele. După ce am terminat de înfăşurat toate cele 5 frunze, legăm trandafiraşul obţinut cu o bucăţică de sfoară pentru a nu se desface. Avem grijă să nu înfăşurăm frunzele prea strâns. Pentru a semăna cu un trandafir, frunzele trebuie să aibă un mic spaţiu între ele.

5. Urmăm paşii anteriori pentru a realiza toţi trandafirii şi apoi îi punem la un loc în bucheţelul nostru tomnatic. Dacă dorim ca buchetul să fie mai special, putem lipi câteva mărgeluţe pe el sau putem adăuga câteva crenguţe între trandafiri.

Pont: când adunăm frunzele, avem grijă ca ele să fie curate, să nu fie ude şi să nu fie căsuţa vreunui mic păianjen 🙂

Spor la lucru!

flori din frunze uscare etapepoza Ivona 2poza Ivona 3

Nu uitaţi să ne vizitaţi pe pagina de Facebook https://www.facebook.com/creative.hands.ms şi să vă înscrieţi la atelierele noastre de creaţie pe adresa de mail creativehands.ms@gmail.com.

Tutorial oferit de Ivona Szabo

Membru creative-hands-mic