Creşterea imunităţii copiilor cu ajutorul gemoterapiei

Publicat in 02/11/2013

Am observat cu toţii că se apropie cu paşi repezi iarna, zilele sunt din ce în ce mai reci, iar copiii au început grădiniţa sau, cei mai mari dintre ei, şcoala. Majoritatea mămicilor am observat că odată cu intrarea în colectivitate, copilul nu mai este atât de rezistent în faţa răcelilor cum era până acum, că lună de lună se îmbolnăveşte şi trebuie ţinut câteva zile acasă. Vina nu este a copilului, el a rămas acelaşi, dar prin intrarea în colectivitate vine în contact cu microbi noi, viruşi sau floră bacteriană cu care nu este obişnuit, iar cum se întâmplă în luptă, uneori învingătorul de altădată se transformă în învins.

Ce poate o mămică să facă pentru piticul ei în acest caz?… V-aţi gândit bine. Să-i crească imunitatea. Nu după ureche sau sfatul vecinei de palier, ci după indicaţiile unei persoane avizate şi anume medicul specialist. Cea mai blândă şi fiziologică metodă este homeopatia, iar până ajungeţi la un medic cu această specializare, puteţi să începeţi chiar de azi să vă ajutaţi copilul prin administrarea de produse gemoterapice, care pregătesc foarte bine organismul pentru un viitor tratament homeopat, dacă va fi cazul.

Gemoterapia este metoda terapeutică ce utilizează extracte de ţesuturi vegetale proaspete aflate în faza de creştere, ce conţin aşa-numiţii fitocomplecşi, foarte activi, cu acţiune foarte profundă. Iată câteva exemple de preparate ce pot fi administrate pentru profilaxia răcelilor şi pregătirea organismului pentru un eventual tratament homeopat, mai puternic şi individualizat: Extract de Muguri de Brad MG, Extract de Muguri de Mesteacăn Pufos MG, Extract de Mlădiţe de Măceş MG. În cazul în care copilul are manifestări inflamatorii pe un teren alergic, se poate adăuga Extractul de muguri de Coacăz Negru MG la unul sau două dintre extractele precedente, eficient chiar la copiii diagnosticaţi cu astm alergic, Extractul de Muguri de Carpen MG în cazul copiilor cu răceli repetate şi asociate cu tuse.

Toate aceste extracte se administrează diluate cu puţină apă, doza necesară fiind egală cu greutatea copilului în kilograme. De exemplu, dacă un copil are 15 kilograme, doza necesară este de 15 picături la o administrare.

Acestea sunt doar câteva dintre cele mai frecvent utilizate produse gemoterapice, numite şi macerate glicerinate.

Totuşi este bine să ţinem cont şi de faptul că nu oricărui copil îi face bine creşterea imunităţii, de exemplu după administrarea vaccinurilor e bine să nu stimulăm imunitatea deoarece putem creşte efectele adverse ale acestora, care deja produc o stimulare agresivă a sistemului imunitar.

Oricum, dacă nu sunteţi sigure ce trebuie să faceţi, profitaţi de oferta promoţională din paginile revistei şi programaţi copilul pentru o evaluare gratuită făcută de către medicul homeopat. Vă aşteptăm cu drag!

 

Dr. Mariana Alecu

Medic specialist medicină  de familie

Medic specialist homeopat

Centrul de Medicină Integrativă Lotus Life Târgu-Mureş