DANCE FOR LIFE – 14 Februarie 2014, ora 18

Publicat in 05/02/2014

A doua ediţie a evenimentelor caritabile cu ocazia

Zilei Internaţionale a Cancerului la Copil

In 2002, parinti din toata lumea s-au unit pentru prima oara pentru o cauza comuna: toti copiii bolnavi de cancer sa primeasca cel mai bun tratament si ingrijire. In 2003, Confederatia Internationala a Organizatiilor Parintilor cu Copii Bolnavi de Cancer a declarat 15 februarie ca fiind Ziua Internationala a Copilului cu Cancer.

Scopul acestei zile este:

  • sa atraga atentia asupra numarului mare de copii cu cancer de pretutindeni, depistati în fiecare an, din care un procent mic primesc tratamentul adecvat;
  • sa se informeze publicului despre cancerul la copii;
  • sa se organizeze evenimente, cu strangere de fonduri, pentru organizatiile de parinti cu copii bolnavi de cancer pentru a-si finanta programele la nivel local;
  • sa se promoveze proiectele si activitatile desfasurate de organizatiile de parinti cu copii bolnavi de cancer, locale.

In Tg.Mures de cativa ani se marcheaza aceasta data in mod simbolic, si in 2013 s-a organizat primul eveniment de anvergura cu ocazia Zilei Mondiale a cancerului la copil. Asociaţia „Împreună pentru copiii cu cancer” a organizat un concert caritabil sustinut de Vizi Imre, finalist la Vocea Romaniei. Muresenii au raspuns pozitiv la aceasta initiativa si au participat in numar mare la acel eveniment. Din acest motiv, dorim ca in fiecare an in jurul acestei date sa organizam evenimente caritabile, ca locuitorii Tg.Muresului sa aiba posibilitatea de a sustine lupta impotriva cancerului si sa ajute copiii bolnavi si familiile lor, participand cu mici donatii la realizarea proiectelor asociatiei.

In acest an, voluntarii Red Cells ai Asociaţiei „Împreună pentru copiii cu cancer”, din Tg.Mureş în parteneriat cu Consiliul Judeţean Mureş şi ACS Dance Art Tg.Mureş, organizează cu ocazia Zilei Mondiale a Cancerului la Copii, în 14 februarie 2014, incepand cu ora 18, în Sala Mare a Palatului Culturii, spectacolul – concurs de dans „Dance for Life”.

Tineri dansatori cu vârsta peste 14 ani, de la şcoli, licee şi universităţi din Tg.Mureş vor dansa diverse tipuri de dans: modern, latino, hip hop, contemporan, balet, popular, dansuri solo sau în grup.

Invitati speciali vor fi perechea de dansatori latino de la Dance Art Tg.Mures, Paul Moldovan si Cristina Tatar, Dubli Campioni Mondiali.

Va fi un eveniment cu scop caritabil, cu banii din donaţii vom organiza o tabără de vară pentru 20 copii bolnavi de leucemie şi cancer, aflaţi în evidenţă şi trataţi la Clinica de Hemato-Oncologie Pediatrică a Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Mureş.

Intrarea se va face cu o donatie de 20 lei, bilete se gasesc la casieria Palatului Culturii sau se pot cere la telefon 0751-090325, sau pe https://www.facebook.com/AsIPCC Spectatorii vor putea participa si la o tombola cu premii atractive: cine romantice la restaurante, bilete la SPA, si alte surprize.

Va asteptam cu drag, sa oferim bucurie in pasi de dans.

Saving lives on Valentines!

Gabriela Farczádi

     Asociaţia „Împreună pentru copiii cu cancer”

        Preşedinte