Dăruieşte un zâmbet copiilor. ȘI TU POȚI FI ÎNGER! – 19 decembrie 2013

Publicat in 12/12/2013

ȘI TU POȚI FI ÎNGER, un proiect caritabil deosebit, prin amploarea şi, un proiect caritabil deosebit, prin amploarea şi, un proiect caritabil deosebit, prin amploarea şi caracteristicile sale, se desfaşoară în perioada 1-19 decembrie 2013. Acest eveniment se va încheia cu un eveniment caritabil de exceptie, spectacolul ȘI TU POȚI FI ÎNGER, ediția numărul 6, în data de 19 decembrie 2013, la Casa de Cultură Mihai Eminescu din Tîrgu Mureș.

Cum a început? O mâna de oameni inimoşi s-au întalnit la Casa de Cultură a Studenţilor din Tîrgu Mureş, şi-au unit mâinile pentru a păstra Zestrea pe care ne-au incredinţat-o străbunii noştrii intr-o Cununiţă in care se impletesc si valorile promovate de Universitatea Dimitrie Cantemir din Tîrgu Mures.

S-a declanşat un proiect ambiţios prin obiective şi activităţi. Obiectivul propus este cel de a sprijini 40 de copii dăruiţi cu talent, perseverenţă, răbdare, care in ciuda situaţiei economice mai precare au demonstrat că, prin muncă şi tenacitate, se pot obtine performanţe. Ne-am propus atunci identificarea acestor copii în şcolile primare si gimnaziale din Tirgu Mureş.

Am deschis o lista cu potentiali “îngeri păzitori”: cadre didactice, oameni de afaceri şi personalităţi culturale din judeţul Mureş, colaboratori apropiaţi nouă, cu inima deschisă şi disponibilitate de a se implica în astfel de  evenimente.

Cu sprijinul conducerii Inspectoratului scolar general şi al directorilor unităţilor şcolare am pătruns în unitaţile de învaţământ tîrgu-mureşene şi ne-am apropiat de dascăli, cei care percep cu fineţe trăsăturile caracteristice vieţii învaţăceilor lor. Am identificat, cu ajutorul lor, copiii cu rezultate bune la invăţătură şi în activităţile şcolare, exemple pentru colegii lor.

Am abordat în paralel reprezentanţi de seamă ai folclorului mureşean, reuniţi în Grupurile vocale “Florile Dalbe”, şi “Brăduleţul”, ansamblurile folclorice Cununiţa, Zestrea şi Junii Ardealului şi, nu in ultimul rând, pe cunoscutele soliste profesioniste mureşene: Dorina Grad, Dorina Oprea si Leontina Pop. Ei ne-au fost alături de fiecare dată când, mânaţi de gânduri caritabile, i-am contactat. Anul acesta avem invitaţi speciali pe Larisa si Marin Barbu, cunoscuţi nouă de pe micile ecrane, care, impreună cu ansamblul pe care-l coordonează, ni s-au alăturat în dorinţa de a sprijini copiii.

In demersul nostru ni s-au alăturat şi sponsorii, oameni cu suflet mare, care, în afara problemelor cotidiene, au inţeles ca viitorul comunităţii va fi asigurat doar dacă sunt spijinite tinele vlăstare care işi doresc să facă performanţă.

In data de 19 decembrie porţile Casei de Cultură Mihai Eminescu din Tîrgu Mureș se vor deschide începând cu ora 17, iar tirgumuresenii se vor putea bucura si de expoziția cu vânzare „Fii şi tu Moş Crăciun”, organizată de voluntarii Asociaţiei Mâini unite. In cadrul atelierelor asociaţiei au fost realizate peste 100 de ornamente de Craciun – felicitari, clopotei şi tablouri decorate cu motive specifice sărbătorilor de iarna. Orice obiect achiziţionat în seara de 19 decembrie va face un copil fericit.

Evenimentul de caritate ȘI TU POȚI FI ÎNGER, ediția numărul 6, va fi o intalnire de suflet, asa cum se intampla atunci cand oameni cu suflet mare vor să-şi ofere susţinerea pentru o cauza nobilă.

Vă aşteptăm cu drag la Casa de Cultură a Studenţilor, să ne Unim mâinile în Cununiţa faptelor bune iar veşmântul nostru să reflecte Zestrea moştenită de la moşii şi strămoşii noştrii: costumul popular. Dăruieşte un zâmbet copiilor. Fii tu îngerul lor!

Conf. dr. Ramona Raţiu

Preşedinta Asociaţiei Mâini unite