Destinaţii maritime de vacanţă pentru familii cu copii

Publicat in 02/06/2013

Oricine a fost vreodată în vacanţă cu copii, fie proprii, fie ai altora, ştie că dispoziţia generală e dictată în mare parte de dispoziţia celor mai mici participanţi şi că reuşita vacanţei depinde de cât de bine se simt aceştia.

În contextul în care vacanţa de vară bate la uşă, ne-am gândit să vă uşurăm puţin munca, dragi părinţi, şi să facem noi cercetarea pentru dumneavoastră. Am vorbit aşadar cu o mămică de doi copilaşi minunaţi, care e totodată manager la una dintre agenţiile de turism din Tg. Mureş – Anca Ciocan de la Mureş Turism, agenţie parteneră Christian Tour. 

Am aflat astfel că multe hoteluri prezentate în ofertele pentru vara aceasta au propriile cluburi pentru copii, unde un personal calificat şi special format pentru lucrul cu copiii până în 14 ani se va asigura că cei mici vor avea o vacanţă de neuitat şi se vor distra în siguranţă, chiar dacă nu vor fi sub ochii părinţilor. Există în acest sens terenuri de joacă, piscine pentru copii, mini-club, discotecă pentru copii, echipe de animaţie care îi vor antrena pe copii în variate concursuri şi jocuri.

În afară de programele oferite de echipa de animaţie, copiii vor putea participa la numeroase alte activităţi, în funcţie de specificul unităţii de cazare. Se organizează în acest sens cursuri de fotbal, de înot, sau chiar de actorie. Aceste activităţi sunt disponibile timp de cel puţin 4 ore pe zi, de luni până sâmbătă, şi uneori chiar şi seara.

O categorie aparte o reprezintă hotelurile unde echipele de animaţie pot să se ocupe de distracţia copiilor dumneavoastră în limba română.

Copiii nu sunt însă singurii vizaţi pentru distracţie şi voie bună. Şi adulţii pot beneficia, la rândul lor, de activităţi sportive sau de agrement disponibile în cadrul hotelului ales, în timp ce micuţii sunt supravegheaţi şi se distrează în mini-cluburile destinate lor. Dacă vă doriţi o noapte de dans, în cadrul hotelurilor sunt amenajate discoteci şi baruri, iar grija copiilor o puteţi lăsa în seama serviciului de baby-sitting.

Toate aceste cluburi destinate familiilor funcţionează în sistem All Inclusive, astfel că sunt asigurate toate cele trei mese principale ale zilei, dar şi gustări între ele, iar varietatea de alegere e de obicei suficient de largă încât să satisfacă toate gusturile. Cei mici vor avea răcoritoare şi îngheţată la discreţie, unele hoteluri având chiar şi o zonă a restaurantului special amenajată pentru copii. Pentru dumneavoastră, cafeaua şi unele băuturi alcoolice sunt servite gratuit, iar în unele hoteluri, veţi avea la dispoziţie restaurante à la carte, pentru a petrece o seară între adulţi.

Indiferent de hotelul ales, există o multitudine de moduri de petrecere a timpului, care cu siguranţă vă vor lăsa impresii memorabile. Excursii la situri arheologice, mănăstiri sau diverse obiective turistice, scufundări şi sporturi nautice, seri cu specific tradiţional, sesiuni de cumpărături prin diverse pieţe sau magazine de renume, toate acestea sunt pregătite să facă deliciul turiştilor, printre care probabil vă veţi afla şi dumneavoastră. Vă dorim vacanţă plăcută !

 

Tags: , , , , , , ,