DR. LAURA MARKHAM – expertul american nr.1 în parenting vine la București, 14-15 Noiembrie 2015

Publicat in 30/10/2015

Pentru prima dată în România, DR. LAURA MARKHAM, fondator www.ahaparenting.com, doctor în psihologie clinică, susține 4 conferințe speciale pe 14 și 15 noiembrie 2015, la RIN GRAND HOTEL, despre dezvoltarea și menținerea unei relații armonioase în familie: Părinte liniștit, deci copii fericiți”, „Crește un copil inteligent emoțional”, „Părinți liniștiți, frați fericiți” și „Parenting liniștit: mindfulness și autocontrol”.

Evenimentul face parte din seria Conferințelor TOTUL DESPRE PARENTING.
Înscrierile se pot face
aici.
Dr. Laura Markham este cunoscută și admirată de sute de mii de cititori din întreaga lume pentru abordarea ei personală care pune accentul pe legătura dintre părinte și copil. Sfaturile sale surprinzătoare se adresează părinților de copii de toate vârstele, de la bebeluși și până la adolescenți, și pot fi citite pe AHAparenting.com, MotheringMagazine, Pregnancy.org.  Dr. Laura Markham își propune să schimbe lumea, preschimbând adulții de mâine unul câte unul, prin ajutorul oferit părinților lor. „Sunt onorată și fericită că voi vizita România în luna noiembrie. Aștept cu nerăbdare să aflu care sunt provocările cu care se confruntă părinții români și ce greutăți întâmpină ei în procesul de creștere a copiilor. Sunt încântată că le voi putea împărtăși metoda mea de parenting blând și că îi voi putea ajuta să își schimbe și să își transforme în bine relația pe care o au cu copiii.”, a declarat dr. Laura Markham.

 

 CUI SE ADRESEAZĂ? Părinților și specialiștilor!

Se adresează tuturor celor care sunt interesați să afle cum să îndepărteze cei 3 „dușmani” ai fericirii – ȚIPĂTUL, CEARTA și PEDEAPSA – și să le înlocuiască rapid cu cei mai buni „prieteni”: CONECTAREA, ECHILIBRUL, BUCURIA.  Sfaturile practice oferite de DR. LAURA MARKHAM se bazează pe cele mai noi cercetări în domeniul psihologiei și neuroștiinței. La conferințele din 14-15 noiembrie vom afla:

  • Cum să ne ghidăm copiii spre A VREA să coopereze fără să apelăm la țipete, mite, amenințări sau pedepse.
  • Cum dezvoltă copiii respect de sine, rezistență la stres și atașamente nu co-dependență.
  • Cum să gestionăm conflictele dintre frați și să îi ajutăm să devină prieteni pe viață.
  • Cum să înlocuim țipetele cu conectarea.

 

DE CE SĂ PARTICIPĂM LA CONFERINȚE?

După întâlnirea cu Dr. Laura Markham, vom ști să folosim cele mai potrivite unelte să ne transformăm starea atunci când ceva ne dezechilibrează. Vom avea parte de ghiduri de intervenţie, sugestii de jocuri, și mai ales de sprijin. Ne vom simți inspirați să construim un plan de schimbare de durată a vieții de familie.

După Michael Thompson și Alfie Kohn, Dr. Laura Markham a fost alegerea firească pentru următoarea ediție a Conferințelor TOTUL DESPRE PARENTING. Dr. Laura Markham și-a făcut o misiune din a explica părinților că ceea ce numim “parenting” are legătură în primul rând cu ceea ce se petrece în sufletul părinților, și mai puțin cu comportamentele copiilor. Ea nu se rezumă să explice acest lucru, ci oferă și instrumentele practice pentru a ne îmbunătăți propria viață emoțională și pentru a putea să rămânem conectați cu copiii noștri chiar și în cele mai dificile momente. Pe scurt, participarea la Conferințele TOTUL DESPRE PARENTING este cel mai frumos cadou pe care îl putem face copiilor noștri“, spune Despina Bădescu, redactor-șef al platformei TOTUL DESPRE MAME.

LAURA MARKHAM este autoarea cărților „Părinți liniștiți, copii fericiți: cum să înlocuim țipetele cu conectarea” și „ Părinți liniștiți, frați fericiți: cum să creștem frați prieteni pe viață”, în curs de apariție la editura Multi Media Est Publishing. În calitate de specialist, ea ajută părinții să își transforme relația cu copiii lor. În conferințele sale, Dr. Laura Markham își personalizează intervențiile în funcție de nevoile publicului său, bazându-se pe sesiuni de întrebări și răspunsuri.

CONFERINȚA 1 – 14 NOIEMBRIE, 10:00 – 13:00
PĂRINTE LINIȘTIT, DECI COPII FERICIȚI

Cum să ne îndrumăm copiii să coopereze fără să apelăm la țipete, mite, amenințări sau pedepse?

Te-ai săturat de certurile constante cu cel mic?  Ai vrea să știi cum să îl convingi să coopereze cu tine fără țipete sau amenințări? Dr. Laura Markham îți oferă strategii practice, aplicabile în viața de zi cu zi, pentru a te ajuta să crești un copil care VREA să coopereze, dar fără să îl manipulezu sau să te impui în fața sa, ci conlucrând cu el.
În cadrul acestei conferințe, vei avea ocazia să pui întrebări despre modul în care îți crești tu copiii și vei învăța următoarele:
-De ce țipetele, amenințările și pedepsele nu fac decât să încurajeze comportamentul problematic;
-Cum se dezvoltă autocontrolul la copii și cum învață ei să își tempereze emoțiile;
-Vei descoperi că ai o armă secretă, pe care o poți folosi pentru a crește un copil cooperant;
-Care e cea mai importantă deprindere a părinților, astfel încât să existe o atmoferă liniștită acasă;
-Strategii pentru a-ți ține propriile emoții în frâu, ca să îți poți ajuta copilul.

CONFERINȚA 2 – 14 NOIEMBRIE, 14:30 – 17:30
CREȘTE UN COPIL INTELIGENT EMOȚIONAL

Cum dezvoltă copiii respect de sine, rezistență la stres și atașamente sănătoase în loc de codependență

Inteligența emoțională înseamnă istețime în gestionarea sentimentelor, mai exact conștientizarea propriilor emoții și controlul acestora. Dar să și vedem în profunzimea emoțiilor celorlalți – să înțelegem ce simt ei și care este cauza unui anume comportament. Copiii învață cel mai ușor inteligența emoțională atunci când au contact cu ea în viața de zi cu zi.
În cadrul acestei conferințe vei afla următoarele:
-De ce inteligența emoțională (IE) îl va ajuta mai mult pe copilul tău să reușească în viață decât coeficientul de inteligență (IQ);
-Cum să îi oferi copilului tău uneltele unui coeficient înalt de IE;
-Cum să îi ajutăm pe copii să își gestioneze sentimentele, astfel încât să își poată gestiona comportamentul.
-Adevărul secret despre furie pe care orice părinte trebuie să îl cunoască;
-De ce copilul tău plânge și de ce asta e în regulă.
-De ce atașamentul contează în toate etapele vieții.

CONFERINȚĂ 3 – 15 NOIEMBRIE, 10:00 – 13:00
PĂRINȚI LINIȘTIȚI, FRAȚI FERICIȚI

Cum să nu se mai certe și să creștem frați prieteni pe viață

Conflictul face parte din orice relație umană, iar copiii dezvoltă deprinderi esențiale atunci când se confruntă cu situații conflictuale și le rezolvă. Important este ca noi să îi ajutăm să rezolve conflictul tratându-și adversarul cu respect, astfel încât să învețe cum să rezolve conflicte, nu cum să își impună punctul de vedere cu forța.
La această conferință vei afla următoarele:
– Buna înțelegere se deprinde: cum îți poți ajuta copiii să învețe să își exprime nevoile și emoțiile fără să își atace frații și surorile;
– O nouă abordare a felului în care împart copiii, abordare care elimină conflictul și încurajează generozitatea;
– Cum să relaționezi cu fiecare dintre copiii tăi, astfel încât să îi convingi că nu ai putea să iubești pe nimeni altcineva mai mult;
– Cum să creezi un mediu familial iubitor care încurajează râsul și reduce numărul conlictelor.

CONFERINȚĂ 4 – 15 NOIEMBRIE, 14:30 – 17:30
MINDFULNESS ȘI GESTIONAREA EMOȚIILOR

Parenting liniștit: cum să înlocuim țipetele cu conectarea

Creșterea copiilor ne împlinește, dar ne și testează limitele. Știm cu toții că un copil se va purta ca… un copil. Neocortexul nu este încă complet dezvoltat și te poti astepta la momente furtunoase. Modul în care tu reacționezi la comportamentul lui poate fie intensifica furtuna, fie o poate tempera – dând copilului un exemplu și o lecție valoroasă de autocontrol.
În cadrul acestei conferințe vei afla:
– Ce este „mindfulness” și ce legătură are cu modul în care ne creștem copiii?
– Reponsabilitatea ta nr. 1 ca părinte: să devii conștient de propriile stări, sentimente, puncte sensibile și reacții, învățând să le gestionezi;
– Uneltele care te ajută să îți schimbi starea atunci când ceva te dezechilibrează;
– Schimbarea atitudinilor care stau la baza anumitor emoții;
– Înțelegerea punctelor sensibile pentru a le desensibiliza și a reduce posibilitatea activării lor;
– Cum să înlocuim țipetele cu conectarea.

 

Evenimentul din 14-15 Noiembrie este sprijinit de Olympus.

 

Despre TOTUL DESPRE MAME:

Platforma TOTUL DESPRE MAME pune la dispoziția părinților și a tuturor celor interesați de creșterea și îngrijirea copiilor informații testate din sfera parentingului. Pe TOTUL DESPRE MAME părinții vor găsi interviuri cu specialiști de top, articole documentate, platforma noastră jucând, în același timp, și rolul unui mijloc de transmitere a experiențelor reale cu care se confruntă părinții în viața de zi cu zi.

TOTUL DESPRE MAME are o abordare holistică a vieții de familie: de la sănătate la psihologie, de la educație la nutriție, părinții informați ai secolului nostru vor găsi aici o sursă esențială de cunoștințe verificate și testate.

Înscrieri: http://goo.gl/YaoSKb

Pentru informații suplimentare și parteneriate media vă rugăm contactați: conferinte@totuldespremame.ro

 

Tags: , , , , , , ,