Dragoste prin fibra optică
Publicat in 19/02/2015Trăim vremuri în care aproape tot ce ne înconjoară suferă schimbări radicale, de la modul în care ne educăm copiii, până la modul în care muncim și ne construim viitorul sau ne definitivăm reperele morale.
Inevitabil, și dinamica socială a întemeierii unei relații, modalitatea de flirt sau de întâlnire a unui posibil partener de viață, suferă schimbări radicale odată cu programul prelungit de lucru, scara de valori la care ne raportăm și prezența extrem de copleșitoare a instrumentelor pe care le pune la dispoziție internetul și aici mă refer la rețelele de socializare, site-urile de dating online și pornografia omniprezentă.
Cu atâtea instrumente, teoretic, nu ar trebui să avem o problemă în a întâlni pe cineva, a face rost de o tăvăleală pe cinste sau a ne lăsa duși de val cu ochii în căsuța de chat a unei domnișoare, care ne usucă contul cu fiecare centimetru de piele arătat. Întrebarea care rămâne și bântuie începuturile, este dacă putem avea încredere într-o asemenea relație, începută sub auspiciile numărului de like-uri date la poze, a citatelor “deștepte” și a dialogului digital în căsuțe private, asezonate cu poze fierbinți.
Internetul trebuie să rămână doar un instrument, care în mod normal nu are directă legătură cu încrederea; este adevărat, se creează profiluri, corporațiile studiază ce și cum postăm, giganții netului vând scump informațiile despre comportamentul nostru online, serviciile de toate felurile își încearcă mușchii cu accesul la tot ce înseamnă privat și la tot ce țipă unul și altul că ne garantează și că este securizat. Asta poate sublinia o anumită putere de predicție, dar nu în relații, nu în chimia excepțională a dragostei.
Dacă am întâlnit persoana, am făcut garduri și abureli digitale, tot vine momentul când ajungem la realitatea ochilor din fața noastră, la zâmbetul neajustat de cine-știe-ce program, la sânul liber, la aroma pielii și la replicile autentice fără copy/paste și atunci vom ști, vom simți că el/ea este, iar fluturii vor avea grijă să completeze pe mai departe tabloul.
Încrederea se clădește din realități uneori crude, dar realități și situații concrete de viață, nu din citate și număr de like-uri, nu din postări cu zâmbete pe 16mm când de fapt sufletul tău este praf, din comportamente mici și mărunte de zi cu zi, din tabieturi și din fixurile care-ți bântuie existența.
Mediul online este un instrument puternic. Folosiți-l, scoateți-i tot ce are de oferit, aveți curajul să vă aventurați în jungla de biți, cu poze, cu citate, cu zâmbete cu tot ce aveți mai de arătat, dar nu uitați de realitate așa cum o fi ea, uneori hâdă, crudă și cu capul spart!
Vă mulțumesc!
Psih. Daniel Popescu, Fundaţia Alpha Transilvană
Tags: alpha transilvană, cum sa-ti gasesti perechea online, Daniel Popescu, dragoste pe internet, info-kids, infokids