Grădiniţa cu Program Prelungit Arlecchino

 

 

Motto: „Arlecchinii de azi, viitorii cetăţeni de succes ai Europei de mâine” 

Înfiinţată în 1941, Grădiniţa Arlecchino îmbină cunoaşterea şi educaţia cu veselia şi jocul specifice copilăriei. Numele instituţiei a fost inspirat de personajul comic din folclorul italian – Arlecchino. Acesta este un bun povestitor, paşnic, iubitor, blând şi sensibil, debordând de tinereţe şi culoare, nefiind caraghios şi ridicol precum un clovn. Asemeni lui, Grădiniţa Arlecchino reprezintă frumosul, veselia şi arta.

Cu un program de lucru de la 5 la 19, grădiniţa propune copiilor următoarele activităţi opţionale: dans modern şi popular, muzică, limba engleză, educaţie ecologică, jocuri din folclor.

Curricula grădiniţei e completată cu activităţi extraşcolare precum: teatru de păpuşi, excursii, vizite, spectacole artistice.

Grădiniţa Arlecchino organizează Sărbătoarea Zilei Grădiniţei, în fiecare an la 13 noiembrie.

Ca efectiv de educatoare, Grădiniţa Arlecchino dispune de 2 cadre didactice / grupă, toate având studii superioare. Media de vârstă a educatoarelor e situată în jurul vârstei de 40 ani. Majoritatea aducatoarelor au gradaţii de merit, iar unele contribuie în presă cu articole de specialitate.