Homeopatia în infecţiile acute

Publicat in 02/12/2013

Tratamentul homeopatic poate constitui uneori indicaţia de primă intenţie, chiar şi în boli acute şi intens simptomatice, mai ales în condiţiile în care nu există soluţie terapeutică alopată.

În infecţiile respiratorii acute, tratamentul homeopatic vizează două planuri paralele: tratamentul de fază acută şi tratamentul de teren, care urmăreşte echilibrarea tipului constituţional în aşa fel încât episoadele acute să se succeadă cât mai rar şi în forme uşoare. În aceste condiţii, imunitatea naturală este favorizată, deoarece organismul continuă să vină în contact cu germenii infecţioşi, spre deosebire de situaţia tratamentelor antibiotice intempestive care nu permit dezvoltarea rezistenţei la infecţii.

Rezultate spectaculoase se obţin în mod particular la copiii astmatici sau cu wheezing recurent, care sunt imunodeprimaţi local datorită medicaţiei steroidice inhalatorii. Sistemul terapeutic este compus din tratament de fază acută şi tratament homeopatic al terenului constituţional, în combinaţie sinergică cu preparate gemoterapice cu efect bronhodilatator. Copiii trataţi homepatic vor face forme din ce în ce mai uşoare de răceli, organismul acestora fiind reeducat de către acest tip de tratament să reacţioneze la factorii de mediu. Chiar dacă aceşti copii vor răci, starea generală pe perioada bolii va fi din ce în ce mai bună, iar cu timpul mamele învaţă să gestioneze această perioadă trecătoare din viaţa copilului. Nu puţine sunt cazurile în care după câteva luni de tratament homeopatic, mamele declară că între timp copilul a mai răcit, dar a făcut o formă foarte uşoară, care nici măcar nu a necesitat scoaterea acestuia din colectivitate.

Alte patologii recidivante tratate cu succes prin medicamente homeopatice sunt cele din sfera ORL – adenoidite, otite, amigdalite, faringite; urinare – infecţii ale tractului urinar; digestive – episoade acute diareice. Cu toţii ştim cât de debilitantă poate fi o diaree la un sugar sau un copil mic, care oricum nu se poate alimenta din cauza infecţiei, uneori refuzând şi lichidele, caz în care tratamentul homeopatic poate scoate mama şi copilul din impas, prevenind stările epuizante şi uneori perfuziile atât de neplăcute pentru copii.

Să nu uităm de importanţa creşterii imunităţii copilului prin metode naturale – plimbări în aer curat, alimentaţie sănătoasă, echilibru familial, factori care au o mare importanţă în fortificarea organismului şi reuşita oricărui tip de tratament, alopat sau homeopat.

 

Dr. Mariana ALECU, Dr. Adrian ALECU

Centrul de Medicină Integrativă Lotus Life, Târgu-Mureş

Tags: , ,