
Meniu vegetarian recomandat de nutriționist-dietetician Cristina Dobrin
Publicat in 24/02/2014Mic dejun:
Shake verde
Ingrediente:
1 mână de spanac
2 mere
2 kiwi
2 linguri curmale înmuiate peste noapte
1 banană coaptă
Zeama de la jumătate de lămâie
¼ baton de vanilie
1 lingură semințe de cânepă
1 lingură semințe de floarea soarelui
Mod de preparare: Se amestecă toate ingredientele cu ajutorul unui blender.2 căni de apă
Prânz
Salată de beouf (4 porții)
Ingrediente:
3 cartofi medii
3 morcovi
1 cană mazăre fiartă
de apă3 castraveți murați răzuiți și scurși
3 linguri nucă măcinată
Ingrediente pentru maioneză:
1 cană țelină taiată cubulețe
2-3 linguri de ulei
Zeamă de lămâie
Pătrunjel verde
Sare
Mod de preparare: se fierb cartofii și morcovii în coajă; apoi se curăță se spală cu apă rece, se răzuiesc și se amestecă cu mazărea fiartă, castraveți, nucă; separat se spală și se pune țelina la fiert în apă cât să o acopere; când este fiertă se strecoară de apă, se pasează cu ajutorul unui blender, împreună cu zeama de lămâie, ulei, sare, și verdeață după gust; apoi se pune peste restul ingredientelor și se amestecă bine.
Desert
Ingrediente blat:Răsfăț regal (8 porții)
2 căni de migdale/nuci crude
înmuiate peste noapte
1 cană curmale înmuiate peste noapte
miere după gust
un baton vanilie
Se pune totul în robot.
Cremă 1: 2 portocale 1 cană ananas proaspăt din compot Mentă proaspătă sau uscată Zeamă de lămâie Se pune totul în blender. |
Cremă 2:
½ cană caju/nuci braziliene 4 Kiwi 2 mere ½ baton de vanilie 2-3 linguri ulei de cocos Câteva linguri de apă la nevoie Se pune totul în blender |
Într-o formă inelară de prăjitură/tort, se nivelează blatul. Se răstoarnă crema de portocale (1), apoi crema de kiwi (2), și se pune la frigider între 1-2 ore.
Cina
Supă de cremă de linte (5 porții)
Ingrediente:
– 1 cană linte crudă (înmuiată peste noapte în apă rece)
– 1 ceapă mică
– 1 morcov
– 1 cartof
– ½ gulie
– 1 ardei
– 2 căţei de usturoi
– ulei de măsline
– ¼ avocado
– 2-3 linguri zeamă de lămâie
– chimen pudră, scorțișoară și nucșoară
– seminte de dovleac
– sare şi piper
– apă.
Mod de preparare: Se clăteşte cu apă rece, lintea după ce a stat la înmuiat. Legumele se curăţă şi se taie cubulețe. Într-o oală se pune apă la fiert cu puţină sare. Se adaugă lintea, se lasă să fiarbă pe jumătate apoi se adaugă morcovul ceapa, usturoiul. Se fierb la foc potrivit. Se condimentează cu sare, piper, chimion, scorțișoară și nucșoară după gust. Înainte de a pune lintea în blender, se pune separat jumătate din cantitatea de lichid. Lintea şi legumele se pasează în blender, alături de felia de avocado şi se adaugă treptat supă, astfel încât să se obţină consistenţa unei creme. La final se adaugă câteva picături zeamă de lămâie și semințe de dovleac, si o lingură ulei de măsline.
Poftă bună!
Tags: cristina dobrin, meniu, nutritie, nutritionist