Haideţi cu toţii pe cărări de munte

Publicat in 21/05/2013

 

Vine vacanţa mare, prilej de bucurie, relaxare, călătorii şi voie bună. Destinaţia preferată a majorităţii este marea cu litoralul înspumat. Dar muntele, cu aerul curat, pădurile semeţe, cărările pitoreşti sunt alegerea cea mai indicată atunci când doriţi să vă odihniţi, să vă refaceţi energia şi să îi duceţi pe cei mici la o cură cu ozon.

Geografia privilegiată a ţării noastre include şi mare, şi munte, astfel că ne-am gândit ca, prin prezentul articol, să facem o scurtă campanie de susţinere a frumuseţilor montane de la noi. Vă invităm să descoperiţi România, ţara noastră bogată în tradiţii istorice şi culturale. Puteţi astfel constata, cu surprindere poate, că avem locuri de o frumuseţe magică, ce pot rivaliza oricând cu marile destinaţii ale lumii, dar, spre deosebire de acestea – atât de mediatizate şi aglomerate, la noi veţi găsi un ritm calm şi comfortabil al vieţii cotidiene, care vă va ajuta să vă desprindeţi de tumultul oraşelor pe care le-aţi lăsat în urmă.

Munţii noştri, presăraţi cu lacuri cu apă rece ca de gheaţă şi condimentaţi cu urme ale moştenirii istoriei bogate, vă aşteaptă să exploraţi străvechi fortăreţe medievale, mănăstiri milenare sau castele măreţe, bucurându-vă în acelaşi timp de splendoarea locurilor, nenumăratele resurse naturale şi de savoarea bucatelor tradiţionale care aşteaptă să primească recunoaşterea binemeritată.

Zonele montane abundă în unităţi de cazare, unde, odată bifate obiectivele turistice, puteţi să vă relaxaţi la piscinele, saunele sau spa-urile din dotare. Dacă totuşi doriţi să continuaţi mişcarea, aveţi la dispoziţie terenuri de fotbal, tenis, baschet, piste de alergare sau săli de fitness. Majoritatea cluburilor şi domeniilor montane organizează sesiuni de mountain-bike, off-road, echitaţie, alpinism, sau simple drumeţii pe trasee montane. Unele complexuri mai mari, dispun chiar de amfiteatru şi săli de teatru, unde echipele de animaţie oferă spectacole pentru a asigura buna-dispoziţie a oaspeţilor. Toate unităţile de cazare care se respectă au acordat copiilor atenţia cuvenită şi au amenajat spaţii de joacă, ba unele mai selecte au chiar cluburi pentru copii, cu echipă de animatori, petreceri cu clovni, pictură pe faţă etc.

O zonă bogată în istorie şi frumuseţi naturale, unde cei mici se vor putea distra şi învăţa în acelaşi timp, este culoarul Rucăr – Bran – Moeciu, unde găsiţi o multitudine de obiective turistice istorice, precum Castelul Bran, castelele Peleş şi Pelişor, Biserica Neagră din Braşov, dar şi parcuri şi rezervaţii naturale, ca Masivul Postăvaru, muntele Tâmpa, Poiana Braşov, Pietrele lui Solomon.

O altă zonă demnă de vizitat sunt Munţii Apuseni, cu precădere Valea Arieşului. Tradiţiile moţeşti, istoria, legendele şi bucatele locului fac din aceste meleaguri surse importante de cunoaştere pentru copii şi, totodată, destinaţii optime şi răcoroase pentru petrecerea concediului călduros de vară. Câteva obiective turistice de aici sunt: peşterile Poarta Zmeilor, Huda lui Papară; Cheile Posegii, Abruptul Scăriţa Belioara; cascadele Şipote şi Vinatarea.

Sperăm că succinta noastră prezentare v-a făcut plăcere şi v-a convins să treceţi muntele pe lista locaţiilor de petrecere a concediului, iar pentru informaţii legate de destinaţii maritime de vacanţă, daţi click aici.

Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,