PENTHESILEA – sau mărturisirile unei misandrine, Dumincă 9 Martie, ora 19 la Studio Ariel

Publicat in 06/03/2014

Teatrul pentru Copii şi Tineret Ariel, Târgu Mureş
www. teatrulariel.ro

Teatrul Ariel, în colaborare cu Teatrul Naţional Târgu Mureş, prezintă spectacolul pentru adulţi PENTHESILEA – sau mărturisirile unei misandrine, dumincă 9 martie, ora 19 la Studio Ariel (str. Poligrafiei nr.4).
Spectacolul se joacă în limba maghiară şi este subtitrat în limba română.

Kincses Réka, regizor de film din Germania, a câştigat premiul Astra Film la ediţia din 2006 al Festivalului internaţional de film documentar din Sibiu, cu filmul Un campion din Balcani. Acesta din urmă a mai câştigat şi premiul pentru cel mai bun film documentar la Săptămâna Filmului Maghiar, Budapesta 2007.

Locurile sunt limitate! Rezervări la numărul de telefon: 0747 942 181.

Video trailer:

PENTHESILEA – sau mărturisirile unei misandrine
scenariu şi regia Kincses Réka

Distribuţia:
Pál Emőke
Bartha László Zsolt
Monica Ristea
B. Fülöp Erzsébet
Meszesi Oszkár

Dramaturgia: Rácz Erzsébet
Scenografia: Cristina Grigoraş
Artist video: Sebesi Sándor

Titlul deja sugerează, că povestea va fi despre femei puternice care îşi omoară soţi – iubiţii, dar spectacolul vorbeşte şi despre faptul că trebuie să îmbătrâneşti ca să devii aşa amar. Mama şi Bunica sunt câte o Penthesilea fără dubii, care “ştiu cum sunt bărbaţii”, şi “că nu trebuie luaţi prea în serios”, dar protagonista este o amazoană care se luptă cu suferinţa fizică şi psihică cauzată de povara propriului caracter: face avort şi psihoterapie, suferă şi plânge şi se amăgeşte.

Demény Péter (maszol.ro)