Sănătatea nu trebuie să coste o avere

Publicat in 12/03/2019

O vorbă veche din popor spune ”Dă-mi, Doamne, sănătate, c-apoi mi le fac eu pe toate”. Cu toții suntem de acord că sănătatea este, probabil, cel mai important lucru pe care îl avem pe această lume. Se investesc bani grei în cercetare, prevenție, tratamente, terapii. Toate orientate spre același scop: sănătatea.

Natura este un adevărat aliat al sănătății, căci ne pune la îndemână, așa cum a făcut-o din cele mai vechi timpuri, un dar foarte prețios: uleiurile esențiale – divinul din plantele sale.

Uleiurile esențiale pure sunt produsul extracției compușilor aromatici volatili ce se găsesc în mod natural în diferite părți ale plantelor. Un ulei esențial poate avea câteva zeci, chiar sute, de compuși chimici naturali. Și mai are ceva. Ceva ce știința nu poate replica și nu va putea niciodată, în ciuda progreselor care se fac zi de zi: ”forța vitală” a plantelor. Vibrația plantei. Partea de divin și de viață care se transmite din plantă în uleiul esențial. Acesta este detaliul care pune ”terapia” în uleiul pur și terapeutic.

Arta și știința folosirii uleiurilor esențiale poartă numele de aromaterapie. Cunoscută încă din antichitate, aromaterapia este astăzi o ramură a medicinei naturale și complementare, care se dovedește a fi atât preventivă, cât și curativă. Scopul aromaterapiei este trezirea abilității naturale a organismului de a se vindeca și de a-și redobândi echilibrul, precum și obținerea armoniei între corp-minte-spirit.

Natura ne poate ajuta să economisim?

Da. Pentru că sănătatea înseamnă, în primul rând, echilibru. Iar uleiurile esențiale naturale și pure exact asta fac – ajută la echilibrarea organismului pe de-a-ntregul său, adresându-se deopotrivă fizicului, mentalului și emoționalului. Bineînțeles că medicina alopată își are locul și meritele sale. Dar când vine vorba să privim holistic organismul uman, uleiurile esențiale sunt remarcabile în rândul produselor terapeutice.

Cum să aleg financiar înțelept, când găsesc uleiuri esențiale și cu 10 lei și cu 1000 lei?

Câteva argumente simple ne ajută să găsim răspunsul:

  1. Pentru obținerea câtorva ml de ulei esențial pur, e nevoie de câteva sute, poate chiar tone, de plante. La care se adaugă cheltuielile cu obținerea celor mai bune plante, aparatura de obținere a uleiului esențial, analizele și testele de calitate, personalul, etc. E simplu de înțeles că un ulei pur și de bună calitate nu are cum să fie un chilipir.
  2. Dacă întrebați într-o comunitate (mai ales pe grupurile de pe rețelele sociale) despre uleiuri esențiale, invariabil și inevitabil vă vor sări în ajutor o mulțime de persoane dornice să vă ofere sfaturile și produsele lor. Aceștia sunt reprezentanți ai sistemelor de tip piramidal (MLM – Multi-Level Marketing). Prețurile acestor produse sunt de vârf, deoarece, pe lângă costul produsului, veți plăti (incluse în preț) și alte costuri, precum comisioanele reprezentanților din structură, cheltuielile de marketing practicat în astfel de rețele, un adaos mare ce permite tot felul de oferte, reduceri și cadouri pseudo-gratuite. Dacă nu vă deranjează aceste costuri suplimentare care se reflectă în prețul final, dar nu reprezintă neapărat doar calitatea produsului, puteți alege această variantă. Voi decideți destinația banilor voștri.

Un cumpărător înțelept financiar ar alege însă varianta de mijloc. Vestea bună este că există, pe piața românească, și furnizori independenți de uleiuri esențiale pure. Unul dintre ele este magazinul online www.earome.ro. Magazinul este dedicat aromaterapiei și are în echipă specialiști în plante medicinale și în terapii complementare. Uleiurile esențiale sunt 100% pure și terapeutice, lucru demonstrat prin afișarea analizelor chimice pe site. Pe blog sunt articole informative ce vă ghidează în folosirea uleiurilor esențiale, iar echipa e săritoare și răspunde cu drag oricărei solicitări de informații. Prețul este unul de mijloc, între cel mai ieftin și cel mai scump, și reflectă în mod adecvat raportul calitate-preț. Adică nu plătiți costuri ascunse, nici prețuri crescute artificial. What you see is what you get. And what you paid for :).

Iată deci că sănătatea nu trebuie să coste o avere. Alternativa vine natural și de la natură 🙂 – ne înconjurăm cu miresme sănătoase ce ne ajută să redobândim și menținem echilibrul organismului în întregul său.

 

Sursa foto: www.kconnect.eu

Tags: , , , , , ,