Școala de vară ”Înapoi în viitor cu Mașina Timpului” , 2018

Publicat in 20/06/2018

Laboratorul de Educație Tg. Mureș vă invită într-o călătorie neobișnuită vara aceasta, în cadrul Școlii de vară Înapoi în viitor cu Mașina Timpului.

Da, ati citit bine 🙂 Vrem să zburam înapoi în timp, cu Mașina Timpului, pentru a vedea cum arata planeta noastră in trecut. Vom face scurte popasuri în diferite epoci, începând cu epoca de piatră, Evul Mediu ṣi până în zilele noastre. Dupā o asemenea călătorie si asemenea aventuri, vom ști cum să revenim în viitor cu informatii noi despre cum să avem grijă de planeta noastră, Pământul. La sfârșitul călătoriei, vom reînvăța să iubim și să protejăm planeta, descoperindu-i trecutul, trăind prezentul și imaginându-ne viitorul.

Cine se poate îmbarca în Mașina Timpului?

Copiii cu vârsta cuprinsă între 6 și 12 ani.

Când dăm startul călătoriei?

Începând din 2 iulie până pe 27 iulie.

Unde găsiți Mașina Timpului?

La Școala Gimnazială Omega din cartierul Tudor, Tg. Mureș

Cine va conduce Mașina Timpului?

Echipajul Laboratorului de Educație împreună cu 6 tineri internaționali din Grecia, Turcia și alte țări, pasionați de munca cu copiii.

La ce aventuri să vă așteptați în călătoria Înapoi în viitor cu Mașina Timpului?

Vom călători, toată luna iulie, în timp în diferite epoci, precum epoca de piatra, epoca romanilor și a grecilor antici, Evul Mediu, epoca modernă și epoca contemporană. Fiecare săptămână este dedicată unei anumite epoci și în fiecare zi aflăm lucruri despre planeta noastră din epoca respectivă în care călătorim.

Fiecare zi începe cu gimnastica de dimineață care ne pregătește numai bine de o poveste legată de epoca în care am aterizat, ca s-o înțelegem cât mai bine, și de un atelier practic în care ne punem imaginația la contribuție și începem să creăm. După care, mai și gustăm câte ceva ca să prindem și mai multe forțe, pentru că urmează atelierul de limbă engleză ținut de internaționalii noștri, nu de alta, dar în timpurile și lumile prin care călătorim, trebuie să știm și să vorbim limbi străine Experimente și științe, pictură, gătit, ecologie, matematică distractivă, dans, jocuri sportive și de echipă și bine meritatele ore de joacă liberă, de toate vom avea parte in Școala de vară, Înapoi în viitor cu Mașina Timpului!

Toate activitățile vor fi făcute prin joc și bazate pe conversație, trăire și experimentare directă și creativitate.

Vom avea atât activități în limba română, cât și în limba engleză. Ca și program, se poate opta pentru program scurt (de la 8.00 la 12.00 ) sau lung (de la 8.00 la 17.00), iar ca și durată, pentru întreaga lună sau pentru 1 săptămână, 2 sau 3 săptămâni.

Pentru detalii şi înscrieri, părinţii au la dispoziţie adresa web http://laboratoruldeeducatie.ro/tabara/. De asemenea, putem fi urmăriţi şi pe pagina noastră de Facebook https://www.facebook.com/laboratoruldeeducatie/

Tags: