Trusa homeopată de vacanţă

Publicat in 02/08/2013

E vară, anotimpul atât de aşteptat de toate vârstele, atunci când relaxarea trebuie să fie cuvântul de ordine prioritar, când toată lumea se gândeşte doar la concediu, soare, apă, natură, încărcarea bateriilor pentru încă un an de şcoală sau de muncă.

Atunci când vă împachetaţi lucrurile pentru bagaj, nu uitaţi că este important să fiţi pregătiţi şi pentru evenimente neaşteptate, ca febra copiilor, durerile de gât, tuse, diverse înţepături de insecte, traumatisme de diferite grade, insolaţie. Dacă vreunul din aceste evenimente se întâmplă, nu trebuie să disperaţi, homeopatia poate fi ajutorul dumneavoastră de nădejde şi în aceste cazuri.

După citirea acestui articol, veţi fi eroul excursiei, salvator de griji şi ore nesfârşite de aşteptare în camerele de gardă ale spitalelor necunoscute, situaţii atât de greu gestionat, mai ales în străinătate, cu care cu siguranţă s-au întâlnit mulţi dintre dumneavoastră.

Chiar în primele ore ale excursiei, vă puteţi confrunta cu răul de mişcare al unuia dintre copiii dumneavoastră, situaţie în care de cele mai multe ori excursia se transformă într-un lung şir de opriri şi griji. Homeopatia vă vine în ajutor încă din aceste momente. Medicamentul indicat în acest caz se numeşte Cocculine, eficient în toate cazurile de rău de transport, indiferent dacă apar simptomele în maşină, avion, vapor sau alt mijloc de transport.

Odată ajunşi la destinaţie, copiii pot face insolaţie, caz în care tratamentul adecvat aplicat de la primele simptome este rapid eficient : Apis CH 9 de 5-6 ori pe zi câte 2-5 granule, în funcţie de vârsta copilului.

Perioada de plajă este de dorit să fie întreruptă  la ora 11 şi reluată abia după ora 17, dar dacă totuşi copilul a făcut arsuri solare, acelaşi Apis CH 9 împreună cu evitarea expunerii la soare timp de câteva zile va ajuta pielea să-şi revină.

Uneori în perioada excursiilor, în special în ţările exotice, poate apare diareea, numită şi diareea călătorului, caz în care administrarea cât mai precoce a remediului homeopatic Arsenicum album CH 9 anihilează cu succes simptomele.

Copiii, plini de energie, uneori se rănesc în jocul lor, caz în care Arnica CH 9, administrată cât mai repede după traumatism, îi ajută să se vindece cât mai repede, eventualele răni nu se suprainfectează şi dumneavoastră vă puteţi continua liniştiţi vacanţa.

Cei mai sensibili la înţepăturile de insecte sunt copiii, caz în care le puteţi administra Apis CH 9 şi Ledum CH 9 de câte trei ori pe zi.

Iar pentru că inclusiv vara se poate întâmpla să răcim, câteva medicamente homeopate luate la timp ne pot ajuta să ne revenim cât mai repede: Stodal în tuse, Homeogene 9 în dureri de gât, Homeovox în laringită, administrate de 5-6 ori pe zi, cât mai repede după debutul simptomelor. În debut de otită, Ferrum Phosphoricum CH 9 ajută de cele mai multe ori la reducerea durerii de la nivelul urechii şi scăderea febrei copilului.

Este de notat faptul că în cazul în care simptomele persistă mai mult de trei zile, este indicat să vă prezentaţi pentru o consultaţie medicală de specialitate.

Având aceste date despre câteva posibilităţi terapeutice în problemele cel mai des apărute în perioada vacanţelor, sunt sigură că veţi avea o vacanţă liniştită şi relaxantă.

 

Dr. Mariana Alecu

Medic specialist medicină de familie,

Competenţă homeopatie

Centrul medical Lotus Life Târgu Mureş