Creative Hands te învaţă lucruri noi
TUTORIAL – Jucării din role de carton: bufniţă şi maşină de curse

Publicat in 29/10/2013

Ca şi în tutorialul trecut, ne propunem să vă ajutăm să refolosiţi obiecte pe care majoritatea dintre noi le aruncă la gunoi. De exemplu, rolele de carton de la şervetelele de bucătărie sau hârtia igienică.

Acestea se pot transforma în jucării drăgălaşe cum ar fi bufniţe, maşini de curse, suporturi pentru creioane, etc.

Bufniţă:

Materiale necesare:

 • Role de carton de la hârtia igienică;
 • Resturi de materiale textile;
 • Vopsele acuarelă, cariocă neagră;
 • Adeziv pentru hârtie.

Luăm o rolă de la hârtia igienică pe care o turtim la un capăt astfel încât să obţinem urechile bufniţei. Cu ajutorul unei bucăţi de hârtie şi puţin adeziv fixăm părţile pliate. Apoi vopsim rola cu ajutorul acuarelelor, în culoarea preferată.

bufnite 1a

După ce vopseaua s-a uscat (cam în 15 minute), cu o cariocă neagră desenăm ochii bufniţei. Apoi, dintr-o bucată de hârtie glasată, tăiem un triunghi ascuţit de dimesiunile (aproximativ): bază de 1 cm şi laturi de câte 1,5 cm. Acesta va fi ciocul pe care îl lipim între ochii bufniţei cu puţin adeziv pentru hârtie.

Pentru aripioare vom tăia un cerc cu diametrul de 5 cm dintr-o bucată de material textil. Cercul îl împărţim în două jumătăţi egale şi îl aplicăm prin lipire pe cele două laturi are tubului.

Rezultat:

bufnite 2a

Sursa: http://www.pinterest.com/pin/387591111651166380/

Maşinuţa de curse

Materiale necesare:

 • Role de carton de la hârtia igienică sau de la şerveţele de bucătărie;
 • Carton simplu, format A4;
 • Vopsele acuarelă, carioca neagră;
 • Adeziv pentru hârtie;
 • Scobitori;
 • Resturi de radieră.

Rolele de hârtie igienică sau şerveţele de hârtie se vopsesc cu acuarelă.

masini 1a

Din foaia de carton decupăm 4 cercuri cu diametrul de 3 cm şi un cerc cu diametrul de 1,5 cm. Cercurile de 3 cm se vor transforma în roţile maşinuţei, iar cel de 1,5 cm va fi volanul maşinii. Aşadar, le putem colora cu vopsea albă şi carioca neagră.

Pe tubul colorat se pot desena cu carioca diferite modele, pentru a face maşinuţa să semene cât mai mult cu una de curse.

În corpul maşinuţei vom face o gaură mai mare pentru locul şoferului şi 4 găuri mici pe părţile laterale pentru prinderea roţilor. Facem câte o gaură mică în centrul cercurilor de 3 cm. Pentru prinderea roţilor vom folosi câte două scobitori ale căror capete le vom acoperi cu bucăţele mici de radieră.

masini 2a

Sursa: http://kiflieslevendula.blogspot.de/2011/07/kisautok.html

Sfaturi:

 • Bufniţa se poate transforma într-o decoraţiune de toamnă dacă o aşezăm pe o farfurie pe care am presărat câteva frunze şi castane adunate din parc.
 • Pentru roţile maşinuţei se pot folosi şi capace de plastic, însă pentru găurirea lor veţi apela la ajutorul părinţilor.

Nu uitaţi să ne vizitaţi pe pagina de Facebook https://www.facebook.com/creative.hands.ms şi să vă înscrieţi la atelierele noastre de creaţie pe adresa de mail creativehands.ms@gmail.com.

Tutorial oferit de Cristina Paşcu

Membru creative-hands-mic

Tags: , , ,