Creative Hands te învaţă lucruri noi
TUTORIAL – Mărgele din hârtie

Publicat in 15/10/2013

Toată lumea are acasă cel puţin o revistă sau un pliant care nu mai este folosit. Orice se poate recicla. Prin urmare, de ce să aruncaţi revista când puteţi realiza din câteva pagini mărgele numai bune pentru o braţară sau un colier?

Materiale necesare:

  • 2-3 pagini din reviste/pliante nefolosite
  • 1 liniar
  • 1 creion/pix
  • foarfecă
  • adeziv pentru hârtie
  • scobitori

Ce trebuie să facem:

Foile de hârtie se liniază pe toată lăţimea paginii, în formă trapezoidală, cu baza mare de 1,5 – 2 cm şi baza mică de 0,5 cm. După liniere, se taie.

Fâşiile astfel tăiate sunt pregătite pentru a fi rulate. Pentru a rula mai uşor şi a ne asigura că mărgelele noastre vor avea gaură pentru a putea fi înşirate, ne vom folosi de o scobitoare. Începem rularea fâşiilor de hârtie pe scobitoare de la baza mare a acestora.

După de am ajuns la jumătatea fâşiei, aplicăm puţin adeziv şi continuăm până aproape de baza mică. Acum aplicăm încă o cantitate mică de adeziv, având grijă ca ultima parte din fâşie să fie corect lipită.
Scobitoarea cu noua noastră mărgea se aşează într-un suport pentru a se usca adezivul (cam 10 minute). Facem câte mărgele sunt necesare pentru proiectul nostru, reluând acelaşi proces.

După uscarea mărgelelor, acestea se scot de pe scobitori cu grijă şi se pot înşira pe o bandă subţire de elastic şi, prin alternarea cu alt tip de mărgele (din orice alt material), se va obţine o brăţară.

Sfaturi:

  • Ca suport de uscare putem folosi un burete sau o bucată de carton găurit.
  • La un trapezoid cu dimensiunile bazei mari de 1 cm şi ale bazei mici de 0,5 cm, forma mărgelelor va fi aproape rotundă.
  • Culoarea finală a mărgelei depinde de foaia pe care o folosiţi. Cu cât e mai colorată, cu atât va fi mai interesantă mărgeaua.

Vă provocăm la un concurs: aşteptăm poze cu mărgelele create de voi la adresa de mail creativehands.ms@gmail.com până la data de 10.11.2013. Câştigătorul va fi desemnat prin tragere la sorţi şi va avea loc rezervat la unul din atelierele de creaţie creative hands din luna noiembrie 2013.

Nu uitaţi să ne vizitaţi pe pagina de Facebook https://www.facebook.com/creative.hands.ms şi să vă înscrieţi la atelierele noastre de creaţie pe adresa de mail creativehands.ms@gmail.com.

 

Tutorial oferit de Cristina Paşcu

Membru creative-hands-mic