Uleiurile esențiale – sănătate cu miros frumos

Publicat in 11/01/2016

Motto:   ”Drum, drum, drum frumos către sănătate,
Chiar de ești anevoios, noi știm că se poate!”

  1. Spune-ne câteva lucruri despre tine și pasiunea ta pentru uleiurile esențiale.

Numele meu e Georgiana Birthler Branea. Sunt arhitect de profesie, însă de când am devenit mamă, preocupările și viața mea au luat o întorsătură radicală spre tot ce înseamnă natural și firesc. Până de curând, datorită profesiei eram concentrată pe ce fel de lume creăm pentru copiii noștri. Mai nou, mă preocupă mai mult ce fel de copii oferim acestei lumi.

  1. Ce sunt uleiurile esențiale și care sunt beneficiile lor?

Uleiurile esențiale sunt compușii volatili ai plantelor, extrași prin procese lente de distilare (în cazul uleiurilor care păstrează proprietățile terapeutice ale plantelor) sau presare la rece. Îi simțim atunci când rupem o floare de lavandă sau de mentă. Ei reprezintă mecanismul de protecție al plantei, de aceea au proprietăți diverse: antiseptice, antibacteriene, chiar antivirale, antiinflamatoare. Au o compoziție asemănătoare corpului uman, de aceea, în interacțiune cu pielea, organismul nostru le recunoaște, le prelucrează ca pe nutrienți și se bucură de beneficiile lor. Suntem martori la o adevărată revoluție, o reîntoarcere la natural, la firesc. Multă lume testează beneficiile asupra corpului fizic și asupra planului emoțional, vede rezultate și rămâne fidelă apoi acestor poțiuni esențiale.

Uleiurile esențiale sunt apreciate încă din antichitate, ele au constituit o parte importanta din prescrierile lui Hipocrate, părintele medicinei. Hoții de morminte de multe ori furau uleiurile și lăsau aurul. Chiar și darurile pentru Isus au fost aur, smirnă, și tămâie; smirna și tămâia sunt două din cele mai apreciate uleiuri esențiale. În al doilea război mondial, rănile soldaților erau tratate tot cu uleiuri esențiale, cu succes!

  1. Pentru ce afecțiuni pot fi folosite? Căror persoane, ca grupă de vârstă, sunt potrivite?

Afecțiunile cărora uleiurile esențiale le răspund favorabil sunt foarte variate. Dar atenție, nu vom exclude niciodată vizita la medic. Le folosim ca adjuvante. Este adevărat că, de multe ori, și singure au un efect uluitor, și atunci, sub supraveghere, putem reuși să evităm medicamentele de sinteză.

Există câteva uleiuri esențiale de bază, care ne asigură o completare naturală a trusei medicale de familie. Ele efectiv împuternicesc familia și oferă un remediu la îndemână pentru cele mai diverse și comune probleme: dureri de cap, insomnii, oboseală cronică, depresie, alergii, probleme de digestie sau cutanate, dureri de oase sau mușchi, viroze de sezon și susținerea sistemului imunitar în mod natural. Uleiurile care sunt 100% pure pot fi folosite și pentru a susține bebelușii și copiii mici, diluate corespunzător, aplicate local, sau difuzate. Practic toate categoriile de vârstă pot beneficia de efectele uleiurilor esențiale.

  1. Cum se folosesc?

Există trei categorii pentru utilizare. Topic, aplicarea locală – fie sub formă de masaj terapeutic – de care beneficiază și terapeutul – , fie pe tălpi, zona cea mai poroasă și vascularizată a corpului, cu punctele reflexe aferente fiecărui organ, fie pe zona corpului unde este proiectat organul care suferă. În general se folosesc diluate cu un ulei vegetal de calitate (poate fi de cocos, de măsline, de avocado etc) în cazul aplicării locale.
Inhalarea, fie din palmele făcute căuș cu o picătură de ulei, fie din sticluță direct, sau cu ajutorul unui difuzor cu vapori reci (pentru a păstra proprietățile terapeutice ale uleiurilor) este un alt mod de utilizare. Prin difuzare se purifică aerul din încăperi, se anihilează agenții patogeni, putem asigura sănătatea căilor respiratorii sau să ne protejăm de persoanele virusate, ajutându-le totodată și pe acestea să se refacă.
Uleiurile esențiale pure, cele pe care eticheta menționează informații nutriționale, se pot utiliza și intern, în capsule, cu miere sau sublingual.

Gama de utilizări nu se oprește aici, putem adăuga uleiurile esențiale cremelor zilnice, șampoanelor, detergenților, ne putem face deodorante, spray-uri pentru așternuturi, roll-on-uri personalizate după nevoi și preferințe. Anumite uleiuri pot fi folosite în bucătărie, pentru asezonarea diverselor mâncăruri sau prăjituri, în locul condimentelor uscate.Limita e pusă doar de imaginația noastră.

  1. Care sunt cele mai pure si eficiente uleiuri? De unde putem procura uleiuri esențiale superioare calitativ?

Personal folosesc pentru uz personal uleiuri esențiale de mai bine de șapte ani. Atunci, cu ajutorul lor, am trecut de o mare încercare pentru starea mea de sănătate și le-am rămas fidelă. În tot acest timp, am căutat printre multe etichete, liste de ingrediente, fiind obișnuită să fiu atentă inclusiv la ce pun pe piele. Odată ce am descoperit uleiurile esențiale pure de la doTERRA căutările mele s-au transformat în satisfacția și siguranța că am o sursă extrem de variată și la cel mai înalt nivel de calitate. Prețul reflectă calitatea, ca la orice produs. Însă avem nevoie de 1 picătură per utilizare, iar prețul per picătură este mai mic decât al celui mai banal medicament. Efectele grăiesc de la sine.
Vă invităm pe grupurile Esential pentru o copilarie sanatoasa si Esential, sunt două grupuri pe Facebook – unul destinat cu precădere părinților, iar celălalt general – unde s-a creat o comunitate preocupată de un stil de viață sănătos, cu ajutorul uleiurilor esențiale pure. Aici puteți găsi mai multe informații despre cum vă pot ajuta pe voi aceste produse distinse, idei și rețete variate, precum și modalități de a vă procura propriile uleiuri preferate.

Sănătatea e esențială, haideți să o susținem cu miresme irezistibil de …esențiale!

                                                                                                Interviu realizat de Larisa Pop

sursa foto: blog.affinityhealth.org
Tags: , , ,