Workshop “Cuplu, Părinţi, Copii – Armonia în familie prin Comunicare” – Târgu Mureş – 30 noiembrie 2013
Publicat in 21/10/2013Antonia Noël este consultant în Comunicare Relaţională, trainer de dezvoltare personală, formator în Metoda de Comunicare ESPERE® acreditat de Institutul ESPERE Internaţional din Paris şi mama unui băieţel de opt ani. Susţine ateliere şi seminarii pe tema Comunicării şi a Relaţiilor Interumane, consiliază cadre didactice, angajaţi, părinţi şi cupluri.
În data de 30 noiembrie, Antonia Noël va susţine la Târgu–Mureş un workshop cu tema “Armonia în familie prin comunicare”, adresat părinţilor, cadrelor didactice şi oricărei persoane care cunoaşte importanţa comunicării pentru sănătatea relaţiilor cu semenii.
Pentru o idee mai exactă despre ce înseamnă acest seminar, mai jos găsiţi un scurt interviu cu doamna Antonia Noël.
1. Tema seminarului e “Armonia în familie prin comunicare”. Spuneţi-ne câteva informaţii despre acest subiect.
Sunt etape ale vieţii noastre în care comunicarea în doi devine dificilă sau nu prea mai găsim timp pentru ea. Noi toţi vrem să avem o relaţie armonioasă în familie (cu copiii şi partenerul), dar situaţia e destul de greu de gestionat în fiecare zi şi de multe ori scăpăm lucrurile de sub control înainte să realizăm acest lucru. Nu este imposibil de reparat, însă e mult mai uşor să previi situaţiile generatoare de conflicte, să ştii cum să-ţi gestionezi emoţiile şi uneori furia, să-ţi canalizezi energia înspre formarea unor relaţii de calitate, stimulante, care să scoată la iveală tot ceea ce e mai bun în noi, decât să-ţi cheltui aceeaşi energie acuzându-l pe celălalt.
2. Ce vor învăţa părinţii / persoanele care vor participa la acest seminar?
Cu ajutorul metodei ESPERE şi al tehnicilor de vizualizare propuse, participanţii vor dobândi instrumente utile şi uşor aplicabile care îi vor ajuta să-şi gestioneze timpul, situaţiile şi relaţiile cu toţi cei apropiaţi, respectându-şi nevoile personale esenţiale.
Punerea în practică a metodei permite reperarea şi abandonarea deficitului de comunicare din jurul nostru, sursă permanentă de neînţelegeri, conflicte, suferinţă şi violenţă. Permite întreţinerea relaţiilor deschise, vii, atât cu anturajul profesional cât şi cu persoanele apropiate.
Un alt aspect esenţial în procesul comunicării este că o comunicare mai bună începe cu noi înşine. Dacă comunic mai bine cu mine, comunic mai bine cu propriul copil sau cu partenerul. Orice schimbare pe care o doresc în viaţa de zi cu zi începe de la propria persoană.
3. Dumneavoatră sunteţi una din cele 2 persoane din România acreditate în metoda ESPERE®. Ce este de fapt această metodă, în ce constă şi cui i se adresează?
Metoda Espere® înseamnă Energie Specifică Pentru o Ecologie Relaţională Esenţială, aşadar i se adresează oricărei fiinţe umane, fără nici un fel de condiţii.
E un mod de comunicare bazat pe ascultare, acceptare şi dezvoltare reciprocă. E o pedagogie a comunicării cu efecte terapeutice elaborată de psihosociologul francez Jacques Salome, utilizată de peste 30 de ani ca un instrument practic de comunicare şi relaţionare interpersonală.
Obiectivul metodei este de a ajuta la dezvoltarea unui alt mod de a relaţiona cu oamenii.
4. Spuneţi, vă rog, cititorilor câteva cuvinte despre dumneavoastră, activitatea dvs. şi despre seminariile pe care le sustineţi.
La sfârşitul anului 2010, m-am hotărât să-mi axez activitatea pe întreprinderi, pentru că am descoperit o mare nevoie de a comunica altfel în organizaţii. Am întâlnit oameni cu funcţii înalte care nu cunoşteau ABC-ul relaţionării şi tocmai de aici apăreau cele mai multe probleme. Comunicarea este seva întreprinderii. Degeaba ai specialişti cu competenţe înalte dacă între ei nu se ţese acea pânză de păianjen, formată din relaţiile interumane, care susţine întregul.
Am observat că mulţi adulţi profesionişti aveau probleme personale care nu se puteau rezolva în timpul training-ului şi mi-am spus că e timpul să fac workshop-uri deschise publicului larg. Consider că degeaba încercăm să ne ducem copiii la cele mai înalte şcoli şi să le oferim orice din punct de vedere financiar, dacă vin acasă şi modelul comportamental al părinţilor lasă de dorit. Cred că nu e suficient să educăm copiii, ci să începem să descoperim cum e să ne creştem pe noi mai întâi, ca să-i putem creşte pe ei într-un mod constructiv şi adaptat lumii de azi.
Mai multe detalii despre seminar şi posibilităţile de înscriere: 0734 730 387 – Cristina Obreja