Grădiniţa cu Program Prelungit Paradisul Copilăriei

Motto: „Copilăria este șuvoiul de apă care izvorăște limpede și curat din adâncurile ființei și la care omenirea aleargă fără încetare să-și potolească setea idealurilor sale de dragoste, de bunătate, de frumusețe, de perfecțiune.”

Înfiinţată în 1984, Grădiniţa Paradisul Copilăriei creează cu succes atmosfera plină de veselie, joc şi curiozitate a celei mai minunate vârste – copilăria, după cum îi spune şi numele.

Mulţi părinţi s-au aliniat misiunii grădiniţei de a răspunde exigențelor copilului de astăzi pentru a-și asigura succesul de mâine, dovadă fiind cele 14 grupe de preşcolari ce se pregătesc pentru viaţă aici. Există atât grupe cu program prelungit, cât și grupe cu program normal.

Programul grădiniţei se desfăşoară pentru copii între orele 7.30 – 17, cu două schimburi de cadre didactice, dar personalul nedidactic poate fi găsit oricând între orele 5.30 – 18.45, tot în două schimburi.

Cursurile opţionale care se organizează în cadrul grădiniţei sunt: limba engleză, dansuri populare și moderne, educație pentru sănătate, educație rutieră, teatru pentru copii, grup vocal.

Ca şi dotări tehnico – materiale, grădiniţa dispune de: centru de resurse pentru părinți, videoproiector, aparat foto, televizoare și dvd, cd-playere în sălile de grupă, săli dotate cu mobilier nou și jucării specifice vărstelor. Curtea grădiniţei a fost reabilitată cu ajutorul E.On Gaz şi are toate elementele necesare jocului şi veseliei.

Copiii din grădiniţa Paradisul Copilăriei sunt implicaţi activităţi extraşcolare precum aerobic, tarâmul poveştilor, spectacole de teatru de păpuşi, spectacole de film, vizite la diverse instituții din municipiu.

Proiectele educaţionale pe care Grădiniţa Paradisul Copilăriei le organizează cu dedicare şi profesionalism sunt: În lumea minunată a animalelor, Prin împărăția florilor, Târgul toamnei.

Grădiniţa Paradisul Copilăriei îşi desfăşoară activitatea cu câte 2 cadre didactice / grupă la program prelungit, iar la program normal câte o educatoare / grupă, aproape toate cadrele având studii superioare. Media de vârstă a cadrelor didactice este în jurul vârstei de 40 de ani.